Laptop işlemci değiştirme işlemi nasıl yapılır?

def2easy06

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2019
Mesajlar
2.264
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptop işlemci değiştirmek için ne gereklidir, ve laptopun CPU değişimine izin verdiğini nereden anlayabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlama ama eğer bu soruyu burada bize soruyorsan muhtemelen yapamazsın :D. Çünkü laptop işlemcisi değiştirmek pek kolay değil. Bazı laptoplar harici değiştirmek için bayağı teknik bilgi/ekipman gerekiyor.
 
İlk önce anakartının işlemci soketine uygun işlemciyi temin etmen gerekiyor. Daha sonrasında bilgisayarın işlemci fanının ve soğutma bloğunun olduğu kısıma ulaşacaksın burada ilk önce fanın vidalarını gevşetip/söküp fanı, daha sonra işlemcinin 4 bir yanındaki vidaları sökeceksin. Varsa aynı blok üzerinde harici ekran kartı bunun da vidalarını sök. Tebrikler işlemciye ulaştın. Sırada değişim işlemi var. İşlemci soketinde düz vida tarzı birşey var. Bunu tam tersi yönüne çevir ve işlemci soketinden serbest kalsın. Yeni temin ettiğin işlemciyi işlemcinin üzerindeki üçgen benzeri şekil soketteki şekile denk gelecek şekilde taktıktan sonra (Burada tam tersi yönüne çevirdiğin vidayı tekrar eski konumuna getir) termal macun uygulaması yapman gerekecek. Haliyle bir de termal macun edinmen :D. Termal macunu uyguladıktan sonra ilk önce soğutma bloğunu daha sonrasında fanın montajını yapıp bilgisayarın arka kapağını kapat. Tebrikler işlemciyi başarıyla değiştirdiniz.
Not: işlemcinizin değiştirilebilir olduğundan emin olun :D.
 
Eski bir laptopsa büyük ihtimal değiştirebilirsiniz. Öncelikle cpu-upgrade.com'da işlemcinizi aratın ve aynı soketteki işlemcileri bulun. Daha sonra aklınıza yatan modelin FSP değerine bakıp aynı olduğundan emin olun. Sonra da işlemciyi alıp değiştirin. Ama her Laptop her işlemciyi desteklemiyor. Haberiniz olsun.
 
Yeni laptoplarda soket tipi BGA olduğu için işlemciler değiştirilemez. Eski bir bilgisayar olsaydı işlemcisi PGA soket olurdu ve değiştirilebilirdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı