Laptop İşlemci OC Yapma

292469

Megapat
Makaleler
5
Merhabalar. Yaklaşık 2-3 saattir uğraştığım işi buraya da sormaya karar verdim. BIOS'tan baktım işlemciyle alakalı hiçbir şey yok. ThrottleStop kullandım boştayken 3.3 GHz frekanslarda dolaşırken TS Bench açtığımda 3.1 GHz'ye sabitlendi. Intel Extreme Tuning Utility kullanmaya çalıştım Ratio Multiplier kısmı kullanıma kapalı çıktı. Kısacası yapmaya çalıştığım hiçbir şey işimi görmedi. Artık ne yapabilirim bilmiyorum. Fikri olan var mı?

İşlemci: Intel i5 7300HQ 2.5GHz - 3.5 GHz

Mobil işlemcilere OC yapılmaz. K ibaresi yoksa yapamazsınız.
OC yapmaktan kastım kendi desteklediği hızları aşmayacak şekilde arttırmak. Yapmak istediğim tek şey 3.4 GHz'ye falan getirmek.
Ayrıca şu soruyu da sormak isterim. Acaba voltaj arttırımının işlemciye ne kadar zararı olabilir?

Son düzenleme:
Bende de i9 9900k işlemcili bir laptop var. İşlemcinin çalışma frekansı 3.6-5 Ghz olarak gözüküyor ama %100 kullanımda hiç 5 ghz olmuyor 4.1 4.2 arasında kalıyor. Sebebini anlayamadım.

OC yapmaktan kastım kendi desteklediği hızları aşmayacak şekilde arttırmak. Yapmak istediğim tek şey 3.4 GHz'ye falan getirmek.
Isı değerlerini düşürmen gerek işlemcinin boost frekanslarda durabilmesi için. Isı değerleri nasıl?
Bende de i9 9900k işlemcili bir laptop var. İşlemcinin çalışma frekansı 3.6-5 Ghz olarak gözüküyor ama %100 kullanımda hiç 5 ghz olmuyor 4.1 4.2 arasında kalıyor. Sebebini anlayamadım.
Muhtemel olarak ısı sebeplidir.

Ayrıca şu soruyu da sormak isterim. Acaba voltaj arttırımının işlemciye ne kadar zararı olabilir?
Evet olabilir, zaten kapalı kutu birde voltaj vererek termal değerleri yukarı fırlatmayın.
Isı değerlerinde hiçbir sıkıntı yok 75 derece üstünü görmedi işlemci.
Yük altında mı? Yük altındaysa işlemci frekans düşürduğü için fazla ısınmaz.

Benim kullandığım işlemci K oc katsayısı açık masaüstü işlemcisi olmasına rağmen max değerini vermiyor. Sanırım laptopa takıldığı için tüm işlemcileri çok ısınmasın diye sınırlıyorlar.

Fotoğrafları atayım şöyle;
TS BENCH ÖNCESİ.PNG

Bu TS Bench Öncesi ısı ve frekans değerleri
TS BENCH SONRASI.PNG

Bu da TS Bench sonrası ısı ve frekans değerleri
Üstteki fotoğrafta frekans biraz düşmüş ama aslında 3.3 GHz'lerde geziyor. Bu sırada yük altında olmadığını belirteyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı