Laptop işlemci sıcaklığı 100 dereceye çıkıyor

Crimeron

Hectopat
Ekran kartı
RTX 3050 Ti
İşlemci
AMD Ryzen 7 4800h
Merhaba 3 sene sonunda laptopa bakım yapmak istedim. Laptop ASUS ROG STRIX G17 G713IE-HX017. işlemcide kendisinin sıvı metal olduğunu fark ettim o zaman sıvı metalin ne olduğunu bilmiyordum videoda dikkatlice temizleyin diyordu temizledim ve termal macun yaptım. Şu anda ekran kartının değerleri iyi ancak işlemcinin sıcaklığı boştayken 58-65 değişiyor. Visual Studio artı Opera açtığımda 75 derecelerde. Oyuna girdiğimde en fazla 100 derece gördü. Genelde 90'larda. FurMark'ın CPU stress testine soktuğumda ise 93 derecede sabit kaldı. Bu durum normal mi?

Ayrıca bir tane daha SSD taktım SSD takılması işlemciyi yorabilir mi? Tek SSD ile mi devam etmeliyim?

Sıvı metal yerine neden termal macun yaptın. Sıvı metali sildiysen yenisini yapman daha iyi olurdu. Seninkini sıvı metale uygun üretmişlerdir...bundan dolayı bence ısı fazlalığı.

İnternette çok fazla yapmayın tehlikeli, işlemcimi çizdi, akarsa bütün sistem gider gibi çok fazla şey okudum ve bir tık tırstım. İzlediğim videoda da adam termal macun sürüyordu. Bir de termal macun sürerken fark ettim işlemcinin etrafında o yapıştırılan bant gibi şeyden ve ufak çukur vardı. Arasında biraz sıvı metal da kalmış. Tekrar sıvı metal mi yapmalıyım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı