Laptop işlemci vidası yalama oldu

Makaleler
2
Yer
İstanbul, Türkiye
Herkese iyi Sosyaller. Bugün HP dizüstü cihazıma Arctic MX-4 termal macun uygulaması yapacaktım fakat işlemci soketinin üstündeki 3 vida çıktı fakat birini tornavida döndüremedi bıçakla lastikle denedim hiçbir şekilde olmuyor. Bakır borularla bitişik olduğu için boruları çıkarma gibi bir durum da olmadı. Şu an kapattım bilgisayarcıya falan götürmeyi düşünüyorum gözümün önünde uygulasınlar kendi macunumu. Nasıl düzeltilir sizce? Bir vida yüzünden yapamadık.

Özellikler:
  • i5 8265U 1.8GHz-3.9GHz işlemci
  • GeForce MX130 1150MHz ekran kartı
  • HP-8533 tip mobil anakart

O vidanın üzerine lehim atıp çevirerek çıkartacaklar muhtemelen. Sıkıntılı yer, geçmiş olsun. Şu devirde insan kimseye güvenemiyor ve başına böyle şeyler geliyor...

WhatsApp Image 2023-01-13 at 20.43.35.jpeg

Kötülemek için söylemiyorum ama MSI 'ın fabrikada sürdüğü macun bu yani, iki tane MSI laptobumuz var ikisinde de durum buydu. İşçiliğe bak...

O vidanın üzerine lehim atıp çevirerek çıkartacaklar muhtemelen. Sıkıntılı yer, geçmiş olsun. Şu devirde insan kimseye güvenemiyor ve başına böyle şeyler geliyor...

Eki Görüntüle 1643787
Kötülemek için söylemiyorum ama MSI 'ın fabrikada sürdüğü macun bu yani, iki tane MSI laptobumuz var ikisinde de durum buydu. İşçiliğe bak...
Macun pumpout yapmış gibi gözüküyor.

Fabrika böyle sürmüş işte. 😅 🤔

Makineyi satıp masaüstüne geçeceğim nasipse, acele de etmiyorum, eğer istediğim fiyata veremezsem kullanmaya devam edeceğim, masaüstü 2070 gibi güç veriyor bana fazlasıyla yetiyor. Bu yüzden bir dahaki sefere macun değiştirmek yerine Honeywell PTM7950 kullanmayı düşünüyorum.

Fabrika böyle sürmüş işte. 😅 🤔

Hocam sürülmesiyle alakası yok kullanıla kullanıla macun yavaş yavaş pumpout yapmış ve neredeyse işlemci ve GPU'nun üstünde hiç macun kalmamış. Bu macunun kalitesine göre de değişiyor mesela Lenovo çok kaliteli bir laptop macunu kullanıyor en az 6 ay ve 12 ay arası götürüyor pumpout yaptırmadan, yine dediğim gibi hem macun kalitesine hem de eğer borular filan eğildiyse yine pumpout yaptırabiliyor çok can sıkıcı bir durum attığım konuyu okursanız arkadaşların ne kadar uğraşdığını görebilirsiniz.

Tanıdığım bilgisayarcı arkadaşlar var kendim de izleyeceğim yapmalarını. Termal pad falan yenilenmesini istemiyorum ben sadece işlemciye termal macun uygulaması yapacağım. Ama merak ettiğim şey şu an o vidayı nasıl çıkartabilirim? Lastiği altına koyup çevirdim olmadı, başka yıldız tornavida ile de olmuyor.
Bir de arkadaşlar size bir sorum olacak, birkaç kişi gördüm termal bileşen sürüldükten sonra 15 derece kadar düşüş yaşamışlar ama 1 ay falan sürmüş sonra tekrar eski haline geri dönmüş. Ben yük altında 96 derece gibi sıcaklıklar görüyorum. Sizce bende de aynı durum olur mu? Hemen termal macun etkisini kaybeder mi? Çok yük yapan oyunlar oynamıyorum ve bazen Intel Turbo Boost özelliğini ThrottleStop aracılığıyla kapatıyorum. Arctic MX-4 süreceğim termal macun. Eğer çok çabuk bitecekse sürmeyeyim masaüstü bilgisayarım için saklarım.

Hocam sürülmesiyle alakası yok kullanıla kullanıla macun yavaş yavaş pumpout yapmış ve neredeyse işlemci ve GPU'nun üstünde hiç macun kalmamış. Bu macunun kalitesine göre de değişiyor mesela Lenovo çok kaliteli bir laptop macunu kullanıyor en az 6 ay ve 12 ay arası götürüyor pumpout yaptırmadan, yine dediğim gibi hem macun kalitesine hem de eğer borular filan eğildiyse yine pumpout yaptırabiliyor çok can sıkıcı bir durum attığım konuyu okursanız arkadaşların ne kadar uğraşdığını görebilirsiniz.
Valla bir bu kadar da soğutma bloğunun üzerinde vardı, taşmamış yani, bol kepçe sürmüşler fazlalığı sıkarken dışarı kaçmış. Aynı şekilde GL75 var kardeşimde, onu da yakın zamanda söktüm, aynı şekildeydi durumu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı