Laptop işlemcisi kendini 0,80 GHz ile sınırlıyor

ByrghiR

Hectopat
Merhaba! Dizüstü bilgisayar kullanıyorum. İşlemcim 1.70 GHz olmasına rağmen laptop açıldığında 0.80 GHz olduğunu görüyorum. Bunun ThrottleStop gibi bir uygulama dışında kalıcı bir çözümü var mı acaba? Yardım edebilirseniz sevinirim.

Merhaba! Dizüstü bilgisayar kullanıyorum. İşlemcim 1.70 GHz olmasına rağmen laptop açıldığında 0.80 GHz olduğunu görüyorum. Bunun ThrottleStop gibi bir uygulama dışında kalıcı bir çözümü var mı acaba? Yardım edebilirseniz sevinirim.
Ekran görüntüsü atabilir misin rica etsem?

Aklıma gelen iki durum var:
1- Laptopunuz prize bağlı olmadığı için uzun batarya süresi amacıyla kendini sınırlıyordur.
2- İşlemciniz frekansını yoğun kullanım altında artırıyordur.
Çözüm ise ya prize takmak ya da hiçbir şey yapmamak olacaktır hâliyle.
Düzenleme: Başka bir durum da olabilir tabi.

Hocam ekran görüntüsü ve işlemcinizin modelini atabilir misiniz?

Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine tıklayarak, güç seçeneklerinden de yüksek performans veya nihai performansı seçerseniz bu sorun çözülecektir.

Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine tıklayarak, güç seçeneklerinden de yüksek performans veya nihai performansı seçerseniz bu sorun çözülecektir.

Hocam pek düşünmüyorum... Yüksek performans veya nihai performansta bile eğer pil yüzdesi düşük ise veya işlemci belirli bir sıcaklığın üstündeyse sınırlamaya devam eder. Ek olarak işlemcinin belirli bir çalışma hızı vardır... Gerekmedikçe o hızın üstüne çıkmaz. Ve bu durumu yüksek performans veya işlemci hızını Max hıza çıkarmak çözmez, çözemez.

i7 2670qm cihazımdada aynısı vardı. Kaliteli bir termal macun alıp sıcaklıkları dengeleyince düzeldi. Throotle stop uygulamasından bd protect yerini kapatırsanız bu kısıtlama kalkacak fakat bilgisayarınız kendini korumaya alıp ısıdan dolayı kapanacaktır.

Eski kullandığım bilgisayarda aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Bilgisayar adaptörle prize bağlı olmasına rağmen sıkıntı yaşıyordu. Meğerse adaptörün içindeki küçük bir parça eksikmiş bu yüzden sıkıntı yaşıyormuşum. Adaptör kablosunu değiştirince düzeldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı