Laptop İşlemcisini Esonic H55MAL2 Anakarta Takma

Ömer CENİKLİ

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıda belirtmiş olduğum anakart modeli ile eski laptop işlemcilerinizi tabi lehimsiz işlemci ise bu anakarta takabilirsiniz.

* ESONIC INTEL H55MAL2 DDR3 PGA988 SOKET ANAKART

8484.jpg

Lehimsiz işlemci diyorsun. Bu deliklere çivi sokup mu çalıştırmayı düşünüyorsun? Saçma mesaj yazmadan önce bir düşünün.

Lehimsiz kelimesinin anlamını biliyormusunuz? Merak ettim. Anakarta BGA yani lehim ile monte edilmeyen pinli işlemciler bu anakarta takılabiliyor. İstersen bu ilana bakabilirsin 520M takılı.
.Core i5 4 GB Ram 500 GB HDD 2 GB Ekran Kartlı PC
Eki Görüntüle 135185

Lehimsiz işlemci diyorsun. Bu deliklere çivi sokup mu çalıştırmayı düşünüyorsun? Saçma mesaj yazmadan önce bir düşünün.

Takılamaz, mobil işlemciler masaüstü anakartlara takılamaz.
Attığım linke girip bakabilirsinz. Şimdi siz inanmazsınız ama laptopa masaüstü ekran kartı bile takılabiliyor.

İ3 2350M destekli modeli var mıdır? Zira bıktım bu Casper dan bıktım gt520M den :( Ayrıca buna soğutu nasıl ekleyeceğiz ki :D

Mobilim yazım hatası için özür dilerim.

Lehimsiz kelimesinin anlamını biliyor musunuz?
Lehimsiz işlemci diye birşey yok onu diyorum sana. Soket tipi G1 bu arada, yani masaüstü soketi değil. Haliyle takılabilir. Ancak performansı normal masaüstü performansı ile aynı olmaz.
Yani işlemci ile alakalı değil soket tipi ile alakalı durum.
Yanlış söylediğin diğer şey ise "laptop işlemcileri" kullanılır demen. Çünkü her işlemci olmaz. Belirli soketlerde sadece bu var.

Lehimsiz işlemci diye birşey yok onu diyorum sana. Soket tipi G1 bu arada, yani masaüstü soketi değil. Haliyle takılabilir. Ancak performansı normal masaüstü performansı ile aynı olmaz.
Yani işlemci ile alakalı değil soket tipi ile alakalı durum.
Yanlış söylediğin diğer şey ise "laptop işlemcileri" kullanılır demen. Çünkü her işlemci olmaz. Belirli soketlerde sadece bu var.
Haklısın ama bana bunu normal bir uslupla söyleyebilirdin ama dalga geçer gibi çivi ilemi takacak demen tuhafıma gitti. Ayrıca ben oraya anakartın modelini yazdım alacak olan araştırıp kendi işlemcisine uygun mu değil mi bakabilir. İllaki normal i serisi işlemcilerle yani masaüstüne takılan işlemcilerle performansı bir olmayacaktır ama adamın elinde eski laptopunda kalma veya bozuk laptopunun işlemcisi vardır takar kullanır diye söyledim sadece bilgilendirme amaçlı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı