Laptop Kamera Mikrofonunu kullanıyor

Aslında jacklar standarttır. Ancak başka bir tane mikrofonlu kulaklık takma şansınız var ise onunla deneyin. Bu arada kullandığınız telefon kulaklığının mikrofonu var mı?
Telefon kulaklığı taktığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyor mic ve kulaklık.
Ama bilgisayar kulaklığını taktığımda mic i kullanmıyor kameranın kini kullanıyor. Mic de bozukluk vs yok telefona takıp ses kaydı yaptım.

@TolgaDarkCloud , sorununuzun iki sebebi var. Ya donanımsal ya da yazılımsal. Donanım kısmında ; ya pcnizin jackı problemli ya da kulaklığın jackı . Yazılımın kısmında ise yüklediğinizin driver sorunlu olabilir. Bu sebeple çözüm ararken bunları değiştirme yollarını deneyebilirsiniz.
Laptopunuzun marka ve modelini öğrenebilirmiyim?

@TolgaDarkCloud , sorununuzun iki sebebi var. Ya donanımsal ya da yazılımsal. Donanım kısmında ; ya pcnizin jackı problemli ya da kulaklığın jackı . Yazılımın kısmında ise yüklediğinizin driver sorunlu olabilir. Bu sebeple çözüm ararken bunları değiştirme yollarını deneyebilirsiniz.
Laptopunuzun marka ve modelini öğrenebilirmiyim?
Asus K56CB . Windows 10

Fabrikasyon Windows7 gözüküyor. Büyük ihtimal ile driver sorununuz var. Realtek driverini silip Windows10 kendi driverini yükleyip tekrar deneyin. Realtek in R2.82 versiyonunda sorun var.
Ürününüze ait çıkan son driver Realtek versiyon 6.0.1.7541. Aşağıdaki linkte verdiğim sayfadan Realtek sürücünü indirerekte deneyebilirsiniz.

Asus K56CM Drivers Download for Windows 10, 8.1, 7, Vista, XP

Asus K56CM.PNG

@TolgaDarkCloud , açıklayıcı olması için bir youtube video buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Fabrikasyon Windows7 gözüküyor. Büyük ihtimal ile driver sorununuz var. Realtek driverini silip Windows10 kendi driverini yükleyip tekrar deneyin. Realtek in R2.82 versiyonunda sorun var.
Ürününüze ait çıkan son driver Realtek versiyon 6.0.1.7541. Aşağıdaki linkte verdiğim sayfadan Realtek sürücünü indirerekte deneyebilirsiniz.

Asus K56CM Drivers Download for Windows 10, 8.1, 7, Vista, XP

Eki Görüntüle 293592
@TolgaDarkCloud , açıklayıcı olması için bir youtube video buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tak çıkar yaparken çalıştı ama geri çıkarıp takınca biraz uğraştırıyor algılaması. Attığın driver i kurmadım daha.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı