Çözüldü Laptop kasasındaki vida takma yeri çıktı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

klanea

Centipat
Daha fazla  
Excalibur G870 kullanıyorum, laptop kasasını açmaya çalışırken kasa kapağındaki vida yeri çıkmış. Ne yapabilirim?

Tam olarak burası.

Dosya Ekleri

• 20250609_165425.jpg
    20250609_165425.jpg
    139,1 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm
Garantisi yoksa, orada vida yokmuş gibi davranabilirsiniz. Varsa japonla yapıştırmak çözüm olabilir.
Kırılmış gibi duruyor. Yapıştırmayı deneyebilirsiniz ama bu sefer de vida tam oturmayabilir.

Hangi tür yapıştırıcı kullanacağımı bilmiyorum, elektrik bandıyla yapıştırmayı denesem sorun olur mu?

Garantisi yoksa, orada vida yokmuş gibi davranabilirsiniz. Varsa japonla yapıştırmak çözüm olabilir.
2 yıl olmadı alalı, 2-3 ay sonra bitecek sanırım garantisi.

Excalibur G870 kullanıyorum, laptop kasasını açmaya çalışırken kasa kapağındaki vida yeri çıkmış. Ne yapabilirim?

Tam olarak burası.
Kırtasiyeden japon yapıştırıcısı alın. Yapıştırmadan önce kasanın altına kalın bir kağıt tabakası koyun yoksa masaya yapışır. Parçayı yerine yerleştirince yapıştırıcıyı kenarlarına çok az miktarda birkaç tane damlatın. İyi tutsun diye bocalamayın sakın, çok ufak bir damlası bile çok iyi tutar. Fazla dökerseniz sorun yaşayabilirsiniz. İyicene kuruması için bekleyin. Ayrıca elinize bulaşmasın, bulaşırsa bile hemen yıkayın yoksa sonra çıkaramazsınız.

Laptop menteşe tamirlerinde sıklıkla kullanıldığına denk geldiğim, hamur gibi bir yapıştırıcı var. Ondan kullanırsanız sağlam olacağını düşünüyorum. Elektrik bandı fazla dayanmaz, Japon yapıştırıcısı ile de vidayı sıkarken çatlayıp tekrar kırılacaktır diye düşünüyorum.

Laptop menteşe tamirlerinde sıklıkla kullanıldığına denk geldiğim, hamur gibi bir yapıştırıcı var. Ondan kullanırsanız sağlam olacağını düşünüyorum. Elektrik bandı fazla dayanmaz, Japon yapıştırıcısı ile de vidayı sıkarken çatlayıp tekrar kırılacaktır diye düşünüyorum.
Şimdi Japon yapıştırıcısını denedim ve evet dediğiniz gibi vidayı sıkarken tekrar kırıldı. O hamur gibi yapıştırıcıyı nereden bulabilirim?

Şimdi Japon yapıştırıcısını denedim ve evet dediğiniz gibi vidayı sıkarken tekrar kırıldı. O hamur gibi yapıştırıcıyı nereden bulabilirim?
Tam adı ne olarak geçiyor bilmiyorum. Ben de şu an o yapıştırıcıdan arıyorum. İnternette "Laptop hamur yapıştırıcı" şeklinde arattığımda birkaç ürüne denk geldim ama aynısı mı emin değilim. Yapıştırıcının kendisiyle laptop tamir videolarında çok karşılaşmıştım.

"Sun-Fix" olarak geçiyormuş galiba. Tam da videolarda gördüğüm gibi iki renk hamuru karıştırıyorlar bu üründe.

2. kez Japon ile denedim, biraz daha fazla sürdüm ve işe yaradı. İlk denememde çok az ve sadece arka kısmına sürmüştüm herhalde o yüzden oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı