Laptop klavyeden açılabilir mi?

dragunylmz

Hectopat
Daha fazla  
Konu ile ilgili ufak çaplı bir araştırma yaptım fakat güncel bir bilgiye ulaşamadım. Laptopum kapalı bir şekilde masada ters duruyor, HDMI kablo ile monitörüme bağlı. Ters durmasının sebebi fanların rahat hava alabilmesini sağlamak. Bu sebepten dolayı kapak da kapalı duruyor tabii ki. Sorum şu; her seferinde kapağı kaldırıp laptopu açmak yerine klavyeden kombinasyon ile laptopu açabileceğim bir program, yazılım vs. var mıdır? Laptop olduğu için gelişmiş BIOS seçeneklerine erişimim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
En basit çözüm bilgisayarı kapatmak yerine uykuya almak olacaktır. Sonuçta güç düğmesine basarak ana kartı tetikleyerek açıyorsun bilgisayarı. Bu işte yazılımla olacak bir iş değil. Teknik bilginiz varsa ana karttan dışarıya kablo çekerek dışarıdan güç düğmesi ile açabilirsiniz.

Teknik bilgim var fakat buna yetecek donanımım yok, kart yakma riskini göze alır mıyım bilmiyorum. Uykuya aldığımda şöyle bir problem var usb ile bağladığım klavyemden yine başlatamıyorum.

Peki bios menüsünde böyle bir alan var mı ? Araştırdığıma göre klavyeden şifre girerek açılabiliyormuş .
bios-ekrani-aciklamalari-5.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı