Laptop klavyesinde shift tuşu çalışmıyor

MurathanM

Hectopat
Klavyede Shift tuşlarının ikisi de çalışmıyor. Diğer tüm tuşları kullanabiliyorum. Laptop kullanmaktayım. Bazı zamanlarda çalışıyor, bazen takılıyor ikisi de çalışmıyor.
Klavyemi düzenli temizliyorum ve bunun teknik bir sıkıntıdan kaynaklanacağını düşünüyorum, aksi halde her ikisi tuş aynı anda temassızlık yapmazdı.

Ayarlardan klavye için sorun gidermeyi çalıştırmayı deneyebilirsiniz, bunun yanında sistem dosyalarınız bozulmuş olabilir. Yönetici ayrıcalıkları ile başlatılmış komut istemine sfc /scannow komutunu girmeyi dener misiniz?

Eğer bunlar da fayda etmezse servise danışmanız gerekebilir.

Cihaz modeliniz nedir?

Ayarlardan klavye için sorun gidermeyi çalıştırmayı deneyebilirsiniz, bunun yanında sistem dosyalarınız bozulmuş olabilir. Yönetici ayrıcalıkları ile başlatılmış komut istemine sfc /scannow komutunu girmeyi dener misiniz?

Eğer bunlar da fayda etmezse servise danışmanız gerekebilir.

Cihaz modeliniz nedir?
biraz daha detay belirtebilir misiniz, nereye yazacağım tam olarak*

cihazım eski, acer vn791g

Biraz daha detay belirtebilir misiniz, nereye yazacağım tam olarak*

Cihazım eski, Acer VN791g

CMD yazın ve yönetici olarak çalıştırın ve arkadaşın verdiği kodu yazın.

Sorun gideri denediniz mi?

1743018382232.png

CMD yazın ve yönetici olarak çalıştırın ve arkadaşın verdiği kodu yazın.

Sorun gideri denediniz mi?
sorun gidericiyi denedim, işe yaramadı. klavyeyi kaldırdım yeniden başlattım olmadı, güncelleme de yok.

Harici klavye taktığımda ve ekran klavyesini kullanabiliyorum. Bunun dışında internetteki hiç bir öneri çözüm olmadı, acer teknik desteği aradım, bilgisayar eski bir şey yapamayız klavye değişin diyorlar. Bence sorun yazılımsal, donanımsal olsaydı başka tuşlar da çalışmazdı ya da her iki shift tuşu da devre dışı kalmazdı. Artık yapacak bir şey yok, mecburen harici klavye kullanacağım. Konuyu ne olur ne olmaz diye kontrol etmeye devam edeceğim, eğer çözüm önerisi varsa, onları da denemeye hazırım.
not -mekanik temizlik yaptım, tozlarından da temizledim ancak yine sonuç alamadım.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2454737

Sorun gidericiyi denedim, işe yaramadı. Klavyeyi kaldırdım yeniden başlattım olmadı, güncelleme de yok.

Harici klavye taktığımda ve ekran klavyesini kullanabiliyorum. Bunun dışında internetteki hiçbir öneri çözüm olmadı, Acer teknik desteği aradım, bilgisayar eski bir şey yapamayız klavye değişin diyorlar. Bence sorun yazılımsal, donanımsal olsaydı başka tuşlar da çalışmazdı ya da her iki Shift tuşu da devre dışı kalmazdı. Artık yapacak bir şey yok, mecburen harici klavye kullanacağım. Konuyu ne olur ne olmaz diye kontrol etmeye devam edeceğim, eğer çözüm önerisi varsa, onları da denemeye hazırım.
Not -mekanik temizlik yaptım, tozlarından da temizledim ancak yine sonuç alamadım.

Sürücüleri kontrol ettinizmi hocam hiç? Veya yapışkan tuşlar açık olabilir mi?

Sürücüleri kontrol ettinizmi hocam hiç? Veya yapışkan tuşlar açık olabilir mi?
Kontrol ettim, yapışkan tuşlar kapalı, sürücüler güncel. Klavye sürümünü kaldırıp tekrar kurdum yine aynı.

Dili falan da değiştirdim. İngilizce yaptım, başka yerde bunu yapmamız gerektiği söyleniyordu. Yine işe yaramadı. Şu an laptopta harici klavye kullanmaya çalışıyorum.

Dahili klavyeyi nasıl komple devre dışı bırakabiliriz? Ekrandan uzakta klavye kullanmak biraz zorluyor :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı