Çözüldü Laptop kopuk şarj aleti nasıl tamir edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
izmit
Daha fazla  
Geçen gün kablo iyice yıprandı. Ben de kökten kopardım. Bugün şarj aleti bakmaya gittim. Buldum ama 180 TL istedi. Tamir için de 120 ki bende o kadar para yok. Acaba kablolari kendim birlestirip bi' şeyler yapma ihtimalim var mi?

Dosya Ekleri

• rn_image_picker_lib_temp_085b0e1f-a658-4cb6-a3ad-11784794f068.jpg
    rn_image_picker_lib_temp_085b0e1f-a658-4cb6-a3ad-11784794f068.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 721
Çözüm
Öyle yapmak için kablolari teker teker mi bağlamam gerek yoksa direk degdirip mi bantliyayim? Degdirdigimde fotograftaki gibi ucunu yakmistim.
1-) Kablonun ucu yeteri kadar aç. Sen 1-2 cm açsan yeter.
1.jpeg
2-) 2 kablo yan yana getir.
2.jpeg
3-) Kablolar birbirine sar
3.jpeg
4-) Kabloyu düz hale getir ve bakır kısmı kablonun uzun tarafına yatır.
4.jpeg
5-) Elektrik bandı ile sıkı şekilde sar. Açık yer kalmasın.
5.jpeg
6-)Geçmiş olsun
6.jpeg
6 yıldır aynisini kullanıyorum. Kablo kisa olduğundan o kısmı havada kalıyordu. Oyle yiprandi.
Lehimlemek icin gereken şey yoktu. Ben de kablolarin üstündeki parcayi söktüm sadece kablolar görükene kadar. Daha sonra sarja taktim ama kablodan elektrik çıktı ve şalteri attırdı. Mecbur yenisini almam gerekiyor o zaman. Onerileriniz nedir?

Ooo geçmiş olsun adaptör yanmıştır artık. Kendi bilgisayarınızın modeline uygun adaptörler mutlaka internette satılıyordur. 50-100 TL civarı adaptörler işinizi görür ama bir süre sonra bozuluyorlar. 2 sene idare etsin derseniz alabilirsiniz, sonuçta 6 yıldır kullandığınıza göre bilgisayar da eski. Ha yok ben bu bilgisayarı daha kullanırım derseniz orijinal adaptörünü servisinden alabilirsiniz.
Aldığınız adaptörün voltaj Ve amper değerlerini kendinizinkiyle mutlaka kontol edin. Aynı model diye satılan adaptörler farklı voltaj çıkabiliyor.

Ooo geçmiş olsun adaptör yanmıştır artık. Kendi bilgisayarınızın modeline uygun adaptörler mutlaka internette satılıyordur. 50-100 TL civarı adaptörler işinizi görür ama bir süre sonra bozuluyorlar. 2 sene idare etsin derseniz alabilirsiniz, sonuçta 6 yıldır kullandığınıza göre bilgisayar da eski. Ha yok ben bu bilgisayarı daha kullanırım derseniz orijinal adaptörünü servisinden alabilirsiniz.
Aldığınız adaptörün voltaj Ve amper değerlerini kendinizinkiyle mutlaka kontol edin. Aynı model diye satılan adaptörler farklı voltaj çıkabiliyor.

Evet hocam, bugün gittiğim yerde kontrol ettim aynıydı ama bayağı para istedi. Internettekilere bakacağım mecbur. Onları da gull bi' şeyle kaplarım artık kopmasın diye :D

Bilgisayarcıya gidip aynı kablodan bak uzunu var mı diye ben 15 TL ye almıştım 2 metreye yakındı kablo sonra onu lehimle kullanmaya devam et.
Pardon hocam yanlis konuya yazmisim. Bizim burada pek yok öyle yerler. İnternetten alacağım mecbur.

Merhaba. Hocam, bu kopan yer adaptöre çok yakın ve çok kritik bir yerde olduğundan hangi yöntemle yapılırsa yapılsın dış kablo tamiri sürekli kullanımda çok sağlıklı olamayacaktır. Adaptörün içinin PC, elektronik tamircilerinde açılıp ayni kabloyla veya daha uzun yedek fiş-kabloyla cihaz içinden lehimle yekpare (tek kablo) olarak montajının yapılması en sağlıklısı olur. Tamir ücretiyle yenisi arasında büyük fark bulunmuyorsa yenisinin alınması da başka bir tercih olur. Kolay gelsin.

Merhaba. Hocam, bu kopan yer adaptöre çok yakın ve çok kritik bir yerde olduğundan hangi yöntemle yapılırsa yapılsın dış kablo tamiri sürekli kullanımda çok sağlıklı olamayacaktır. Adaptörün içinin PC, elektronik tamircilerinde açılıp ayni kabloyla veya daha uzun yedek fiş-kabloyla cihaz içinden lehimle yekpare (tek kablo) olarak montajının yapılması en sağlıklısı olur. Tamir ücretiyle yenisi arasında büyük fark bulunmuyorsa yenisinin alınması da başka bir tercih olur. Kolay gelsin.
Yenisini alacagim ama hala bulamadim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı