Laptop macun değişmek gerekir mi?

TahaOzy

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 4 yıldır kullandığım Acer Nitro 5 laptopum var. 4 senedir ne içini açıp temizledim ne de termal macun yeniledim ama hala yaklaşık ilk günde aldığım sıcaklıkları alıyorum. Sıcaklık konusunda sorun çıkartana kadar termal macunu yeniletmezsem bir anda sıkıntı yaratır mı? Bakıma götürmeye gerek var mıdır?

6 ayda bir yapılması lazım normalde hocam daha sağlıklı çalışması için bence git bakımını yaptır derim.

Yaklaşık 4 yıldır kullandığım Acer Nitro 5 laptopum var. 4 senedir ne içini açıp temizledim ne de termal macun yeniledim ama hala yaklaşık ilk günde aldığım sıcaklıkları alıyorum. Sıcaklık konusunda sorun çıkartana kadar termal macunu yeniletmezsem bir anda sıkıntı yaratır mı? Bakıma götürmeye gerek var mıdır?
Bakım yaptır.

Ömrü uzun olsun istiyorsan bakımını yapacaksın.

Yaratmaz.
Bilgisayar dünyasının ana kuralı: "bozulmadıysa tamir etmeye çalışma".

Ne alaka şuan ?

Katılmayan arkadaşlar olmuş, daha önce servis ya da işi bilen harici termal macun değişimi yapmaya çalışıp hem kullandığı üründen hem de sürme şeklinden kaynaklı yenilemeden önceki değerlerden daha kötü hale getiren çok kişi duydum/gördüm. ki bundan 4 sene önce kullanmış olduğum Lenovo Legion Y540'ı yektili serviste bakımı yaptırmama rağmen garantili şekilde, sıcaklıklar gönderdiğim halinden daha fazlaydı.

Eğer sıcaklıklar aldığınız günle aynı ise bence termal macun yenilemeyin fakat fan ve genel toz temizliği yapmanızda fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı