Laptop macun değiştiremiyorum

Anonymous Cell

Kilopat
Makaleler
1
Öncelikle selamlar laptopun macununu değiştirecektim fakat içini açınca böyle bir şeyle karşılaştım. Nasıl CPU'ya ulaşacağım? Sabahtan beri deniyorum.

Dosya Ekleri

• 20200112_174453.jpg
    20200112_174453.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 35
Bazı laptoplar da termal macun değiştirmek için laptopun herşeyini sökmek lazım. Fotoğrafda bakarsak sen sadece arka kapağı sökmüşsün. Birde HDD, RAM, Wireless Kart'ı sökmemişsin. Onları sökmen gerekiyor ve en önemlisi pili çıkarmamışsınız. Eğer pili çıkarmassanız anakarta kısa devre yaptırırsınız.

Kardeşim internetten izlemen gerek. Laptopa göre değişir. Klavye çıkıyor ise altında vida vardır. İnternete laptopunun modelini yaz ve temizleme videosunu izle burdan pek yardımımız dokunmaz. Ben eski laptopumun ilk alt kapağının vidalarını sonra kapağı kaldırdım ordaki vidaları. Peşine klaveyi kaldırıp altındaki vidaları söktüm. Sonra anakartı söktüm. Öyle ulaştım ve macununu değiştim. Çok bilgili değilsen bir bilgisarcıya getir.

Kardeşim internetten izlemen gerek. Laptopa göre değişir. Klavye çıkıyor ise altında vida vardır. İnternete laptopunun modelini yaz ve temizleme videosunu izle burdan pek yardımımız dokunmaz. Ben eski laptopumun ilk alt kapağının vidalarını sonra kapağı kaldırdım ordaki vidaları. Peşine klaveyi kaldırıp altındaki vidaları söktüm. Sonra anakartı söktüm. Öyle ulaştım ve macununu değiştim. Çok bilgili değilsen bir bilgisarcıya getir.
Lenovo z50 model
Lenovo z50 model
hiçbiryerde bulamadım bu tarz

Laptop kasasını komple sökmeniz gerekecek. Klavye arkasındaki vidalar da dahil tüm vidaları çıkarıp kasayı komple çıkarın. Geri toplayamam derseniz de hiç o işe girmeyin.

Ben komple kasayı ve anakart bağlantılarını söküp anakartı çıkarıp öyle yapmıştım. Sistemi bozmadığıma şükrettim açıkçası 😀

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı