Laptop mı alınmalı yoksa masaüstü mü?

h1ve

Decapat
Daha fazla  
Aslında başlık yanlış ama bir daha düşünmek istiyorum. HP Victus 16 R1042NT modelini aldım ve bugün elime geçti. Beklentilerim aşırı yüksek değildi ama genel performansının eski GTX 1660'lı kasamla aynı, hatta belki daha kötü olduğunu görünce bir düşüneyim dedim. Bu sene üniversiteye gideceğim için kasamı satıp laptop aldım fakat gerek ısınması gerek fan sesiyle ilk günden beni yordu.

Valorant gibi bir oyunda bile uçak kaldırır gibi fan sesi çıkması bana garip geldi. Biliyorum küçük olduğu için o performansı verirken havayı atması lazım ama uzun süredir masaüstü kullandığım için hoş gelmedi açıkçası. Bunun yanı sıra oyun oynamayacak olsam zaten Gaming laptop değil sıradan bir notebook alırım.

Bana kalsa masaüstü alırım ama yurda yerleşeceğim büyük ihtimalle. İade edip 10 15 bin liraya normal bir notebook mu alsam yoksa masaüstü almanın çarelerini mi araştırsam diye düşünüyorum. Zira bununla çok oyun oynayamayacağım gibi.

Hocam üniversite hayatında laptop diğer işleriniz için çok daha kullanışlı olur ancak oyun oynamayı çok önemsiyorsanız masaüstü geçin derim veya daha iyi bir laptop alabilirsiniz.

Daha iyi oyun oynamak istiyorsan garanti masaüstü laptoplar çok ısınıyor batarya ömürleri var ve daha çok kasıyorlar.

Masaüstünün direkt batarya ömrü yok. :D

Aslında başlık yanlış ama bir daha düşünmek istiyorum. HP Victus 16 R1042NT modelini aldım ve bugün elime geçti. Beklentilerim aşırı yüksek değildi ama genel performansının eski GTX 1660'lı kasamla aynı, hatta belki daha kötü olduğunu görünce bir düşüneyim dedim. Bu sene üniversiteye gideceğim için kasamı satıp laptop aldım fakat gerek ısınması gerek fan sesiyle ilk günden beni yordu.

Valorant gibi bir oyunda bile uçak kaldırır gibi fan sesi çıkması bana garip geldi. Biliyorum küçük olduğu için o performansı verirken havayı atması lazım ama uzun süredir masaüstü kullandığım için hoş gelmedi açıkçası. Bunun yanı sıra oyun oynamayacak olsam zaten Gaming laptop değil sıradan bir notebook alırım.

Bana kalsa masaüstü alırım ama yurda yerleşeceğim büyük ihtimalle. İade edip 10 15 bin liraya normal bir notebook mu alsam yoksa masaüstü almanın çarelerini mi araştırsam diye düşünüyorum. Zira bununla çok oyun oynayamayacağım gibi.

144 Hz zaten 144 FPS sabitle fan sesini düşürür.

Yurtlarda masaüstü olmaz, leptop dan da masaüstü performansı dediğiniz gibi beklenmez. Bence şu anki pc dekalın.

Masaüstünden geçince garip gelmiştir. Küçük alana büyük donanımları sıkıştırınca ısı ve fan sesi sorunu oluyor.

Bu sorunu laptop soğutucu ve islemci watt değeri kısitlama ile çözebilirsiniz. İşlemci watt değeri kısıtladığınız zaman sıcaklık düşük kalıyor, sıcaklık düşük kalınca fps artıyor ve stabil kalıyor. İşlemci watt değeri düşürmek için youtube'dan yardım alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı