Masaüstü aldığınızda özellikle işlemci bazında döneminin en güçlüsünü almıyorsanız uzun zamanda upgrade konusunda oda yetersiz kalıyor, daha önce i5 4. nesil sistemim vardı ve RX 570 aldığım an işlemcinin ben artık yetmiyorum dediğini hissettim, fakat aynı dönem i7 bir sistem kursaydım muhtemelen RX 570'i rahat rahat beslerdi. Gelelim işin okul kısmına, pandemi döneminde eski sistemim yerine Ryzen sistem topladım ve geçtiğimiz 2 yıl boyunca tatiller harici evde masa süsü olarak durdu ve geçen sattım. Sizde eğer ki şehir dışında üniversite kazanırsanız okul bitene kadar toplamda 12 ay kullanmadığınız bilgisayarınız mezuniyetinizde çağın tamamen gerisinde kalmış olarak sizi evde bekliyor olacak. Eğer ki aile şehrinizde üniversite okuyacaksanız o zaman masaüstü alın yanına da 10k bandında bir laptop işinizi görür, ancak şehir dışında okuyacağım diyorsanız laptop alın. Laptopa monitör ve ekipman takarak bir masaüstü alternatifi yaratabilirsiniz, ancak masaüstünden herhangi bir mobil alternatif yapılamıyor.