Laptop nasıl server olarak kullanılır?

Comcast kendilerine ait bir datacenterı var ve firma onaylı kullanabilir. Para verilen interneti kullan fakat belirli bir kullanıma geldiğinde bazı firmalar hatını sonlandırıyorlar yaşanan kişiler mevcut. Kabinet içinde server makineları DDoS makineları 7/24 izlenen trafik 100Mbps simetrik veya 1000MBPS simetrik veya 10G veya 400Gbps'e kadar kullanılabilen bir metro interneten bahsediyoruz.

Metro internet kullanan bir tek LTT var ve onlar da kurumsal bir şirket zaten, bir kişi değil ve onlar da sadece 10 Gbps kullanıyor.
Dediğiniz cihazlar bir tek LTT'de var, onlar da dediğim gibi bir şirket olduğu için bu kadar gelişmiş cihazlara ihtiyaç duyuyorlar.

O bahsettiğiz ütopik cihazlar da normal bir bilgisayar :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kullandıkları ütopik sistemleri normal dandik bir bilgisayarda çalıştırıyorum.
İnternetim standart Türk Telekom kullanıcı interneti ve Statik IP'ye sahip değilim.

1671353235278.png

1671352967728.png

Kullandığım ütopik server makineleri, ütopik DDoS makineleri ve ütopik internet cihazları:

PXL_20221218_084913363.jpg

Screenshot from 2022-12-18 11-53-00.png

Comcast normal kullanıcılara Türkiye'deki KabloNet gibi televizyon kablosu üzerinden internet sağlayan bir firmadır:

Televizyon kablosu ile metro ethernet alamazsınız:

1671352462945.png

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Metro internet kullanan bir tek ltt var ve onlar da kurumsal bir şirket zaten, bir kişi değil ve onlar da sadece 10 Gbps kullanıyor.
Dediğiniz cihazlar bir tek Ltt'de var, onlar da dediğim gibi bir şirket olduğu için bu kadar gelişmiş cihazlara ihtiyaç duyuyorlar.

O bahsettiğiz ütopik cihazlar da normal bir bilgisayar :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kullandıkları ütopik sistemleri normal dandik bir bilgisayarda çalıştırıyorum.
İnternetim standart Türk Telekom kullanıcı interneti ve statik IP'ye sahip değilim.

Eki Görüntüle 1606045
Eki Görüntüle 1606043

Kullandığım ütopik server makineleri, ütopik DDoS makineleri ve ütopik internet cihazları:

Eki Görüntüle 1606047
Eki Görüntüle 1606049

Comcast normal kullanıcılara türkye'deki Kablonet gibi televizyon kablosu üzerinden internet sağlayan bir firmadır:

Televizyon kablosu ile metro Ethernet alamazsınız:

Eki Görüntüle 1606040

Ben Comcast datacenterı var dedim. İstese anlaşmalı eve kadar fiber kablo çektirebilir metro internet hizmetinden yararlanabilir. Sizin sanallaştırılmış bir makineniz olabilir. Fakat bunu unutmayın bir web sitesi veya bir oyun sunucusu globala açık bir server 7/24 güvenli açık halde tutamasınız. Etik değil güvenli değil :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Comcast datacenterı var dedim. İstese anlaşmalı eve kadar fiber kablo çektirebilir metro internet hizmetinden yararlanabilir. Sizin sanallaştırılmış bir makineniz olabilir. Fakat bunu unutmayın bir web sitesi veya bir oyun sunucusu globala açık bir server 7/24 güvenli açık halde tutamasınız. Etik değil güvenli değil :)

Jeff Geerling fiber çektirmeyi denedi ama her seferinde red yedi.

Ayrıca son iki senedir sunucularım 7/24 açık, ara sıra bilgisayarı yeniden başlatıyorum o kadar.
Bir UPS aldınız mı elektrik kesintilerinden de etkilenmezsiniz.
İnternet zaten kesilmiyor, kesilirse de yılda bir iki kez gecenin bir vakti kesilip geri geliyor.

Şu andaki açık sunucularım:

Bir kaç tane oyun sunucusu.
Bir kaç tane web sitesi.
Buluttan oyun oynama sunucusu.
Nextcloud bulut dosya sunucusu.
Matrix mesajlaşma sunucusu.
OpenSpeedTest internet hız testi sunucusu.
Bitwarden şifre sunucusu.
Navidrome müzik sunucusu.
Kullanılmayan upload ile sürekli seedleyen Torrent'ler.
Ekran kartı da kullanılmıyorken boş durmak yerine sürekli mining yapıyor.

Son düzenleme:
Jeff Geerling fiber çektirmeyi denedi ama her seferinde red yedi.

Ayrıca son iki senedir sunucularım 7/24 açık, ara sıra bilgisayarı yeniden başlatıyorum o kadar.
Bir UPS aldınız mı elektrik kesintilerinden de etkilenmezsiniz.
İnternet zaten kesilmiyor, kesilirse de yılda bir iki kez gecenin bir vakti kesilip geri geliyor.

Şu andaki açık sunucularım:

Birkaç tane oyun sunucusu.
Birkaç tane web sitesi.
Buluttan oyun oynama sunucusu.
Nextcloud bulut dosya sunucusu.
Matrix mesajlaşma sunucusu.
OpenSpeedTest internet hız testi sunucusu.
Bitwarden şifre sunucusu.
Navidrome müzik sunucusu.
Kullanılmayan upload ile sürekli seedleyen Torrent'ler.
Ekran kartı da kullanılmıyorken boş durmak yerine sürekli mining yapıyor.

Nasıl yaptığınız hakkında bir rehber yapar mısınız?

Nasıl yaptığınız hakkında bir rehber yapar mısınız?

Çoğunun rehberi zaten mevcut.
Tek fark ise sunucuyu direkt internete açmak yerine Nginx arkasından reverse proxy yaptırdım ki tek porttan birden fazla sunucu açılabilsin.
Nginx, direkt internete açık olarak çalışıyor.

PfSense için ise sanal makineye iki adet ethernet kartı ve bir tane sanal köprü cihazı verdim, gerisi normal rehberler ile aynı.
Bilgisayarım sanal köprüden internete bağlanıyor ve köprüyü de ethernet kartlarının birinden diğer cihazlara aktarıyor.
Opsiyonel diğer LAN ağları da sanal makinedeki 2. ethernet portundan diğer cihazlara aktarılıyor.
Sanal makineye WAN için bir adet ethernet kartı ve LAN için sanal köprü cihazı vermeniz yeterli.
Bu şekilde sanal makineye PfSense, OpenWRT, VyOS gibi istediğiniz router veya firewall işletim sistemini kurabilirsiniz.

Bu da Nuh tarihinden kalma bir laptopa PfSense kurulum videosu:

Son düzenleme:
Çoğunun rehberi zaten mevcut, tek fark ise sunucuyu direkt internete açmak yerine nginx arkasından reverse proxy yaptırdım ki tek porttan birden fazla sunucu açılabilsin.

Pfsense için ise sanal makineye iki adet Ethernet kartı ve bir tane sanal köprü cihazı verdim, gerisi normal rehberler ile aynı.
Bilgisayarım sanal köprüden internete bağlanıyor ve köprüyü de Ethernet kartlarının birinden diğer cihazlara aktarıyor.
Opsiyonel diğer lan ağları da sanal makinedeki 2. Ethernet portundan diğer cihazlara aktarılıyor.
Sanal makineye WAN için bir adet Ethernet kartı ve lan için sanal köprü cihazı vermeniz yeterli.
Bu şekilde sanal makineye pfsense, OpenWrt, vyos gibi istediğiniz router veya firewall işletim sistemini kurabilirsiniz.

Hocam profilinizdeki rozeti gerçekten hak ediyorsunuz :D

CGNAT havuzunda değilseniz yani Dinamik IP kullanıyorsanız Statik IP almanıza gerek yok.
Herhangi bir Dinamik DNS servisini kullanabilirsiniz.
Web sunucusu için modemden port 80 ve 443'ü laptopa yönlendirmelisiniz.

Laptopa işletim sistemi olarak Debian veya Ubuntu Server önerebilirim.
Web sunucusu olarak Nginx önerebilirim.

@Lıterhf para verdiğimiz interneti niye kullanamıyormuşuz?
O kabinetlerin içinde de normal bir bilgisayar var.
Kabinet olunca bilgisayar olmaktan çıkıp fantastik bir şeye dönüşmüyor.
Metro internet kullananlar yok denecek kadar az, hepsi kişisel internet kullanıyor.

Örnek olarak Jeff Geerling'in küçük sayılabilecek HomeLab'ı:
950 Mbps download ve 50 Mbps upload hızına sahip Comcast sağlayıcısından normal kullanıcı interneti kullanıyor.
Kabinetinde sunucu bilgisayarları dışında Rasberry Pi'lar ve Mac bilgisayar da var.

Hocam 80 ve 443 portunu statik IP olmadan nasıl yönlendirebilirim?

Hocam 80 ve 443 portunu statik IP olmadan nasıl yönlendirebilirim?

CGNAT havuzundaysanız yönlendiremezsiniz.
Statik IP alabilirsiniz.

Statik IP almak istemiyorsanız HTTP için Cloudflare Tunnel veya Ngrok gibi bir servis kullanabilirsiniz.

Domaininizi Cloudflare'ye transfer edip Cloudflare Tunnel kullanmanızı öneririm.

Port yönlendirme yapabilmeme rağmen Japonya ve Endonezya'dan bağlanan kullanıcılar için Cloudflare Argo Tunnel kullanıyorum.
Uzak Doğu'ya olan bağlantılarımız berbat olduğu için Cloudflare üzerinden bağlanmaları çok daha stabil oluyor.

Son düzenleme:
CGNAT havuzundaysanız yönlendiremezsiniz.
Statik IP alabilirsiniz.

Statik IP almak istemiyorsanız HTTP için Cloudflare Tunnel veya Ngrok gibi bir servis kullanabilirsiniz.

Domaininizi Cloudflare'ye transfer edip Cloudflare Tunnel kullanmanızı öneririm.

Port yönlendirme yapabilmeme rağmen Japonya ve Endonezya'dan bağlanan kullanıcılar için Cloudflare Argo Tunnel kullanıyorum.
Uzak Doğu'ya olan bağlantılarımız berbat olduğu için Cloudflare üzerinden bağlanmaları çok daha stabil oluyor.
Hocam peki domainim olmadan Argo Tunnel'e bağlayabilir miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı