Laptop nasıl temizlenir?

SeikalR

Hectopat
Merhaba, benim laptop bilgisayarım var. Az önce bazı konuları gördüm. Bilgisayar kasasının içine örümcek girmiş, nasıl temizlenir diye bir konu açmış. Benim de bu aralar bilgisayarım çok fazla (aşırı) ısınıyor ve bilgisayar çok yavaşladı normale göre. Bilgisayarımı zarar vermeden nasıl temizleyebilirim? (Tozlardan veya örümcek varsa vs.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılacak işlemleri bu videodan öğrenebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama her bilgisayar aynı şekilde açılmaz. Cihazınızın modelini belirtirseniz teardown videosunu bulabilirim sanırım.

Merhaba, benim laptop bilgisayarım var. Az önce bazı konuları gördüm. Bilgisayar kasasının içine örümcek girmiş, nasıl temizlenir diye bir konu açmış. Benim de bu aralar bilgisayarım çok fazla (aşırı) ısınıyor ve bilgisayar çok yavaşladı normale göre. Bilgisayarımı zarar vermeden nasıl temizleyebilirim? (Tozlardan veya örümcek varsa vs.)
Sadece içini açarak tam temizleyebilirsiniz. Her Laptop'ta da bu iş farklı. Bazılarında bunun için özel kapak bulunuyor, bazılarında ise laptop'u 50 parçaya ayırmanız gerekiyor. İnternetten videolarına bakın, kendinize güvenmiyorsanız bir bilgisayarcıya verin.

en son ne zaman temizlendi. örümcek zaten sıcakta yaşayamaz. :)

Ben normalde hep fanı yıkıyorum.

Yapılacak işlemleri bu videodan öğrenebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama her bilgisayar aynı şekilde açılmaz. Cihazınızın modelini belirtirseniz teardown videosunu bulabilirim sanırım.

Evet bu abimizi bende izliyorum, bu videoyu izleyerek çözüme ulaşırsınız.

Merhabalar. Öncelikle termal macun almanızı tavsiye ederim. Yalnız internet üzerinde birçok video var fakat hepsi farklı laptop modellerine ait. Videodan bire bir bakarak aynısını yapamazsınız. Kullandığınız laptop modeline ait video var ise oradan yararlanabilirsiniz. Her laptop modeli aynı şekilde içi açılmaz. Bazısı arka tarafından bazıları ise klavye sökülerek açılıyor. Laptop modelleri hassas parçalardan oluştuğu için biraz dikkatli olmanız lazım. Eğer hiç bilginiz yok ise bu tarz videoları izleyip fikir sahibi olabilirsiniz. İlk defa laptop içini açacaksanız açarken aşama aşama fotoğrafını çekerseniz geri toplama konusunda daha az sıkıntı yaşarsınız. Kullandığınız laptop modelini tam olarak belirtirseniz belki videosu varsa bulabiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı