Laptop NVIDIA ekran kartını kullanmıyor

erdonc00

Decapat
Daha fazla  
Ne yaptıysam laptop ekran kartını kullanmıyor, Recep Baltaş'ın videosunu izledim ve uyguladım ama olmadı. 2 kere format attım olmadı. Bilgisayarı kullanıp işlerimi yapmam lazım, öğrenciyim, sıkılıyorum, oyun oynamak istiyorum fakat oynayamıyorum, yardımınızı bekliyorum.
Özellikler

Ryzen 5 5500U.
RTX 3050.
8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik Ayarlar deyin. Buradan istediğiniz oyunu seçip yüksek performans GPU olarak ayarlayıp deneyin.

NVIDIA denetim masasına gir. Yukarılarda masaüstü yazan yer var ona tıkla. Bildirim Alanında GPU etkinliğiğini göster var onu aktif yap.
Ek olarak RAM yükseltmesi yap çok drop yersin.

Notebooku 0 mi aldınız 2. el mi? Kontrol etmeden 2. el aldıysanız ekran kartı çalışmayan bir notebook almış olabilirsiniz. Aygıtlardan veya arama çubuğuna DxDiag yazarak veya AIDA64 vb programlarla veya GeForce Experience üzerinden kontrol edin ekran kartını görüp görmediğini.

NVIDIA Denetim Masası'na gir. Yukarılarda masaüstü yazan yer var ona tıkla. Bildirim alanında GPU etkinliğiğini göster var onu aktif yap.
Ek olarak RAM yükseltmesi yap çok drop yersin.

Aktif zaten sağ altta çıkıyor oyuna girince veya userbencmark uygulamasını çalıştırınca sağ altta RTX kullandığını gösteriyor ama userbechmark bitince AMD ekran kartı kullanıldığı gösteriliyor.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayarlar deyin. Buradan istediğiniz oyunu seçip yüksek performans GPU olarak ayarlayıp deneyin.

Yaptım zaten.

Notebooku 0 mi aldınız 2. el mi? Kontrol etmeden 2. el aldıysanız ekran kartı çalışmayan bir notebook almış olabilirsiniz. Aygıtlardan veya arama çubuğuna DxDiag yazarak veya AIDA64 vb programlarla veya GeForce Experience üzerinden kontrol edin ekran kartını görüp görmediğini.

0 aldım DxDiag da oluşturucu kısmında gözüküyor.
Laptop Acer Aspire 7

@RecepBaltaş

@Recep Baltaş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı