Laptop ölü pixel için tüketici hakem heyetine başvurmak

Wonnick

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 7 Nisan 2025 tarihinde Hepsiburada platformu, Hepsiburada satıcısından sipariş ettiğim ASUS ROG STRIX G615lr 2025 model laptopum, 10 Mayıs 2025 tarihinde elime ulaştı.
1 ay kullanım sonrası ekranın ortasında hatalı bir pixel çıktı; alt pixeller olan mavi ve yeşil renkler yanmamaktadır.
ASUS teknik servise ulaştım ve bana şunu söylediler: Ölü pixel, aynı bölgede 3 ya da farklı bölgelerde 5 adet olması durumunda işlem sağlanmaktadır.
Değişimi veya onarımı kabul etmediler. Hepsiburada'ya da ulaştım fakat orası da yardımcı olmadı.
Bu ölü pixel için Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmak istiyorum. Sizce mantıklı mı ve başvurursam lehime bir karar çıkma olasılığı ne kadar yüksek?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam tüketici haklarına bir bakın derim.

Normalde ASUS'un dediği gibi olursa değişim veya onarım yapıyorlar ama çok saçma aslında öyle olmaması gerekiyor.

Yanlış bilgi
Benim babam eskiden tüketici hakem heyetinde çalışıyordu. Resmi belge-dilekçe ve faturayla beraber başvurduğun zaman, firmalar dava yememek için hemen geri dönüş sağlamaya ya da orta yol bulmaya çalışıyorlar.

+++ Ölü piksel dediğimiz olay zaten, bir ürünün uzun süreli kullanımından meydana gelir. Eğer bir aylık süreçte bu meydana geldiyse firma kusurlu ürün göndermekten suçlu bulunabilir. Orta yol olarak da muhtemelen para iadesi-ürün değişimi vb alternatifler olur başvuru yaptığınız taktirde.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk 6 ayda böyle bir sorunun oluşumu satışı sırasında kusurlu sayılmasını sağlar. Asus'un söylediğinin hiçbir önemi yok. THH'ye başvurun ve mesajlaşmalarınız ile delilleri ekleyin. Ayrıca alttaki kanunu da mutlaka referans olarak eklemeyi unutmayın.

Buna dayanarak ölü pixel olması durumunun bir kusur olduğu ancak garanti sorumlusunun bunu kusur olarak görmeyi reddettiğini ve garanti haklarınızdan yararlanmanıza engel olduklarını savunmanız gerekiyor. Ardından ise ayıplı ürün satışı olduğu sebebiyle seçimlik hakkınız olan iade veya değişim hangisini istiyorsanız belirtmeniz gerekiyor.

Ölü piksel üretim hatasıdır.
Sizin dediğiniz ekran yanması yüksek ihtimalle.
Ölü pikselde piksel ışık yaymaz genelde siyah nokta beyaz nokta olur.

+++Artı olarak bunlar dilekçeniz-şikayetinizin işleme alınmaması veyahut geri çekilmesi için uygulanan bilindik prosedürler. Siz bu yola girdiğiniz zaman davacı olmuş sayılıyorsunuz şikayetinizden kaynaklı. İşin davaya gitmediği uzamadığı senaryoda bile firma sizi kale alacaktır.

Sizin dediğiniz ekran yanması.
Ekran yanması durumu IPS ekranlarda görülen bir durum değil. Ölü pixel ise sadece üretim hatası olmakla kalmayıp zamanla da yine üretimden kaynaklı ekrandaki ledlerin ölmesi sonucu oluşabilecek bir durum.

Sizin dediğiniz ekran yanması yüksek ihtimalle.
Ölü pikselde piksel ışık yaymaz genelde siyah nokta beyaz nokta olur.

Doğrudur hocam. Bildiğimi söyledim yanlışsa affola. Ayrıyeten darboğaz şikayetiyle bile THH başvuran var

Ekran yanması durumu IPS ekranlarda görülen bir durum değil. Ölü pixel ise sadece üretim hatası olmakla kalmayıp zamanla da ekrandaki LED'lerin ölmesi sonucu oluşabilecek bir durum.

Benim bildiğim uzun süreli kullanımdan dolayı ürünün teknolojik ömrünü doldurmaya başlayıp deforme olması demek

Ekran yanması durumu IPS ekranlarda görülen bir durum değil. Ölü pixel ise sadece üretim hatası olmakla kalmayıp zamanla da yine üretimden kaynaklı ekrandaki ledlerin ölmesi sonucu oluşabilecek bir durum.
Üretimden kaynaklı diyorsunuz işte
Ayrıca kişinin dediği ekran yanmasına benziyor anlamında "sizin dediğiniz ekran yanması" dedim görüntünün led panellerde uzun süre yüksek parlaklıkta sabit tutulmasından kaynaklanıyor.

yine üretimden kaynaklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…