Laptop önerisi

• Konuyu başlatan Thoak
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 2.055
Hocam hiçbiri bu paralara değmez.

Üstüne biraz daha koyup ASUS ROG STRIX alın.

Aldım bunu kargoda eve gelmesini bekliyorum. Bana içeriğine yüklemem gereken ekstra uygulamalar (performansı görebileceğim, performans arttıran vs) varsa isimlerini iletir misin?

Üstte attığım RAM’e istinaden mi paylaştın bunu? Yoksa Asus rog strix için mi?

Aldım bunu kargoda eve gelmesini bekliyorum. Bana içeriğine yüklemem gereken ekstra uygulamalar (performansı görebileceğim, performans arttıran vs) varsa isimlerini iletir misin?

Benim Rog strixe taktigim ikinci ram bu.

Hocam biraz daha ucuzunu alın isterseniz.
Driverları güncellersiniz bundan sonra nvidia programlarını falan kurarsınız.
Ama ilk işiniz ölü piksel falan var mı bunları kontrol edin, hoporlör testi falan, oyun indirip fanları kontrol edin.

Hocam biraz daha ucuzunu alın isterseniz.
Driverları güncellersiniz bundan sonra nvidia programlarını falan kurarsınız.
Ama ilk işiniz ölü piksel falan var mı bunları kontrol edin, hoporlör testi falan, oyun indirip fanları kontrol edin.
Ürün eve ulaştı bile :)
Bir saat sonra falan kontrollere başlarım.
Rahatsız olmazsanız buradan paylaşırım genel durumu vs.
Çok yardımcı oldunuz, herkese teşekkürler

Benim Rog strixe taktigim ikinci ram bu.
Marka falan farklı olduğunda sorun olmuyor değil mi?

Ürün eve ulaştı bile :)
Bir saat sonra falan kontrollere başlarım.
Rahatsız olmazsanız buradan paylaşırım genel durumu vs.
Çok yardımcı oldunuz, herkese teşekkürler

Marka falan farklı olduğunda sorun olmuyor değil mi?

Değerlerin uyuşması yeterli eğer aynı markayi bulamıyorsan.

üstünde gelen ram samsung, sonradan taktığım crucial.

cpuz 4.png
cpuz 7.png

Cihaz çok temiz ve güzel, tek sorun garanti tarihi sistemde farklı görünüyor. Birde bilgisayara bios ayarı yaptıktan sonra açılma ekranı geldiğinde ( şifre giriş ekranı öncesi olan) ekrana Default diye sembol ve yazı geliyor bir sorun oluşturur mu? Bunu nasıl kapatabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhabalar.
Uzun bir aradan sonra cihazın iyi ve kötü yönlerinden bahsetmeye geldim.
Öncelikle bilgisayar performans olarak mükemmele yakın. Isınma vb. sorunu yok. İstediğim her oyunu açıp oynayabiliyorum. Her işlemi kaldırıyor. Ekranı oldukça parlak. Havalandırma çıkışları güzel ama güç girişi biraz daha güzel yapılabilirmiş. Bunların yanı sıra bilgisayarda bazı bir kaç problem tespit ettim veya benim cihazımla veya kullanımımla alakalı olsa gerek, emin değilim. Bu sorunlara gelecek olursan bilgisayarda bazen (oyun oynarken veya film vs izlerken) bilgisayara anlam veremediğim bir şey oluyor. Sanki 0.25 hızında video izliyormuşum gibi ses ve görüntüde anlık (0.5-1 saniye arasında) donma ve donmaya bağlı olarak o esnada çalan müzik veya oyun sesinde takılmaya bağlı olarak ses boğuklaşıyor. Nedenini henüz çözebilmiş değilim. Bu duruma ek olarak bazen bilgisayarın klavyesi kendi kendine kilitleniyor ve tepki vermiyor. Bir kaç tuşa bastıktan sonra tekrar eski haline dönüyor. Ancak bir süre tuşlara basmadığımda tekrar aynı şey oluyor. (Pc'ye restart atana kadar düzelmiyor). Bu sorunu biraz araştırdım sorunun Windows 11 ile ilgili olduğunu falan okudum ama emin değilim.

Ek olarak daha önce bilgisayara Ram alacağımı söylemiştim. Acaba bu belirttiğim sorunlar bilgisayarda çift kanal olması ve bu kanalların sadece birinde ram olmasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Konu hakkında tecrübesi olan veya sebebini bilen birileri varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bir kaç gün içinde Ram (16gb) ve SSD (2TB) alacağım.
Önereceğiniz marka ve modellere açığım, boş yere kazıklanmayayım :)
Şimdiden teşekkür ederim.
İyi akşamlar.

Arkadaşlar yardımlara açığım :)

Cihaz çok temiz ve güzel, tek sorun garanti tarihi sistemde farklı görünüyor. Bir de bilgisayara BIOS ayarı yaptıktan sonra açılma ekranı geldiğinde ( şifre giriş ekranı öncesi olan) ekrana Default diye sembol ve yazı geliyor bir sorun oluşturur mu? Bunu nasıl kapatabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba.
Uzun bir aradan sonra cihazın iyi ve kötü yönlerinden bahsetmeye geldim.
Öncelikle bilgisayar performans olarak mükemmele yakın. Isınma vb. sorunu yok. İstediğim her oyunu açıp oynayabiliyorum. Her işlemi kaldırıyor. Ekranı oldukça parlak. Havalandırma çıkışları güzel ama güç girişi biraz daha güzel yapılabilirmiş. Bunların yanı sıra bilgisayarda bazı birkaç problem tespit ettim veya benim cihazımla veya kullanımımla alakalı olsa gerek, emin değilim. Bu sorunlara gelecek olursan bilgisayarda bazen (oyun oynarken veya film vs izlerken) bilgisayara anlam veremediğim bir şey oluyor. Sanki 0.25 hızında video izliyormuşum gibi ses ve görüntüde anlık (0.5-1 saniye arasında) donma ve donmaya bağlı olarak o esnada çalan müzik veya oyun sesinde takılmaya bağlı olarak ses boğuklaşıyor. Nedenini henüz çözebilmiş değilim. Bu duruma ek olarak bazen bilgisayarın klavyesi kendi kendine kilitleniyor ve tepki vermiyor. Birkaç tuşa bastıktan sonra tekrar eski haline dönüyor. Ancak bir süre tuşlara basmadığımda tekrar aynı şey oluyor. (PC'ye restart atana kadar düzelmiyor). Bu sorunu biraz araştırdım sorunun Windows 11 ile ilgili olduğunu falan okudum ama emin değilim.

Ek olarak daha önce bilgisayara RAM alacağımı söylemiştim. Acaba bu belirttiğim sorunlar bilgisayarda çift kanal olması ve bu kanalların sadece birinde RAM olmasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Konu hakkında tecrübesi olan veya sebebini bilen birileri varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Birkaç gün içinde RAM (16 GB) ve SSD (2TB) alacağım.
Önereceğiniz marka ve modellere açığım, boş yere kazıklanmayayım :)
Şimdiden teşekkür ederim.
İyi akşamlar.

Arkadaşlar yardımlara açığım :)

Sorunlar hakkında bilgim yok hatta bu tarz şikayeti olan birini ilk defa görüyorum.
RAM önerisi için mevcut RAM özelliğini yazmanız gerekiyor DDR4 mü veya kaç MHz.
SSD olarak bütçe belirtin buna göre öneri yapalım. Ben de alacağım yakın zamanda Kingston daha uzun ömürlü gibi duruyor. Hatta Samsung ve Kingston SSD'lerine bakıyorum sadece.

ddr5-4800 (2400mhz), samsung.
@onno92 nin paylaştığı görselle aynı.

Cihazda WD'nin 512 lik m2 var.
Eklediğim görselde bir adet daha soket görünmekte.
Ayrıca satıcıya sorulan slot sorusunda 2 adet soket olduğu doğrulanmış. Ben m2 yi çıkartıp başka bir m2 (yukarıda yanlış yazdım) takmayı planlıyordum vaz geçtitm. Ayrıca pc 1 TB'ı destekliyor görünüyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Samsung ssd ler çok ısınıyor diye bir yazı okumuştum. Belirttiğiniz markalar arasında neden WD yok? Bütçe 3000~4000 TL olabilir. Duruma göre biraz daha çıkabilirim.
Yorumlarınız benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• aaaa.GIF
    aaaa.GIF
    14,6 KB · Görüntüleme: 9
  • 1asdc.GIF
    1asdc.GIF
    6,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı