Laptop oyun açarken aniden kapanıyor

Kingdaina

Decapat
Katılım
13 Haziran 2021
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, laptopun özellikleri i7 9750H, GTX 1050, 500GB Samsung 970 EVO SSD, 250GB Samsung stock SSD (modeli bilmiyorum) ve 2x8GB 1.2v, CL19, 2666MHz RAM. Belleklerden biri stok olduğundan aynı model değiller.

Yani sorun şu ki, Rocket League'i pil ile açmaya çalışırsam (şarj etmezken) bazen laptop kapanıyor bazen de kapanmayıp oyunu açabiliyorum. İlk başta bunun bir DirectX sorunu olduğunu düşündüm ama eminim öyle değil çünkü şarj olurken asla kapanmıyor. (oyunu açmadan önce şarja takmam gerekiyor). Bu bilgiler ışığında PSU zafiyeti olabilir mi? Belki pil oyunu çalıştırmak için yeteri kadar güç sağlayamıyordur.

Öte yandan, bu sorun sadece Windows'ta oluyor, Linux'ta bu sorun ortaya çıkmıyor, bu da bana bunun bir Windows sorunu olabileceğini düşündürüyor ve diğer bahsedilmesi gereken şey ise CS:GO, Dying Light, GTA V vb. gibi diğer oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum. (Windows 10 sürüm 21H1 ve OS Build 19043.1052.)

Endişelendiğim bir şey daha var, sorunu bugün de aldım ve sistemimi başlatmaya çalıştığımda önyükleme yapmadı ve hiçbir şey yapmadan bekledim. Aniden sistem kendini 2 kez başlatmayı denedi ve başlatıldı. Bunun neden olduğunu bilen var mı?

Yazımı okuma zahmetiniz için teşekkür ederim.
 
Anlattığın kadarıyla Windows'la alakalı gibi geliyor kurtarma bölümünden Windows'un eski sürümüne getirmeyi dene bir istersen.

Onu da denedim hatta Custom Windows'lar da kullandım sürümlerini hatırlamıyorum ama bir çözüm getirmedi.
Koca forumda kimse hiçbir şey bilmiyor mu ya? Help please.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı