Laptop oyun için alınır mı?

Bütçe
30k

hazar2134

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese iyi geceler.
Şimdi hazır sistem alacaktım ama kararım laptopa gitti.
Sizce MSI ASUS vb markaların laptopları 5-6 saat oyun oynayan bir insana hiç ısınma problemi olmayıp kastırmadan oyun oynatabilir mi?
Ek olarak sizce hangi laptopu almalıyım?
Bütçe: 30k şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için alacaksan masaüstü almanı tavsiye ederim, laptop gelecek vaad etmiyor. Bak olmaz demiyorum, gelecek vaad etmiyor. Laptoplar, kasa pc'lerw göre daha minimalize tasarlanırlar.. Bir kere teknik açıdan müdahale etmek çok zordur, mesela bir ram hata verdi ve söküp takma gerekiyorsa bunu laptopta yapamazsın!! Teknik servise götüren gerekecektir..
Fakat kasa pc'ler de yapabilirsin, bu sadece çok basit bir örnek ve daha ne avantajları vardır düşününce neler çıkar ortaya..

O bütçede en mantıklı seçim Legion 5 Pro olur, RTX 3070 + Ryzen 5 + MUX + 1600P panel güzel donanımdır ancak makineyi taşımanız gerekmiyorsa hazır sistem almak daha mantıklı olur çünkü soğutma ve parça değişimi tarafında masaüstü bilgisayar daha da uygun oluyor.

Legion 5 Pro muadillerine kıyasla serin çalışıyor olabilir ama fan gürültüsü ve uzun kullanımda muhtemelen performans kaybı olur çünkü 5-6 saat oyun testi yapan birisini görmedim.

Ben şu anki sistemimde Full ayarlarda 80 derece sıcaklık alıyorum.

Bunun önüne geçmek için; grafikleri orta ayara, DLSS performans moduna, FPS'i de 45'e kitledim( CS:GO gibi oyunlarda 70-80 FPS).
Sonuç olarak; %60 derece gibi bir sıcaklık oluyor. Böylelikle ısınma sorunu kalkıyor.

Tabii "30 bin lira vermişim ne grafikten kısacağım 🤬" dersen de çok haklısın. Ama laptop alırsan benim çözümüm bu, aksi takdirde 80 derece gibi sıcaklık olur. 80 derece laptop için normal diyorlar ama, bence normal değil.

Ben şu anki sistemimde Full ayarlarda 80 derece sıcaklık alıyorum.

Bunun önüne geçmek için; grafikleri orta ayara, DLSS performans moduna, FPS'i de 45'e kitledim( CS:GO gibi oyunlarda 70-80 FPS).
Sonuç olarak; %60 derece gibi bir sıcaklık oluyor. Böylelikle ısınma sorunu kalkıyor.

Tabii "30 bin lira vermişim ne grafikten kısacağım 🤬" dersen de çok haklısın. Ama laptop alırsan benim çözümüm bu, aksi takdirde 80 derece gibi sıcaklık olur. 80 derece laptop için normal diyorlar ama, bence normal değil.
FPS'i 30'a kilitleyen ben...

(60/75 Derece görüyorum genelde)

Oyun için alacaksan masaüstü almanı tavsiye ederim, laptop gelecek vaad etmiyor. Bak olmaz demiyorum, gelecek vaad etmiyor. Laptoplar, kasa pc'lerw göre daha minimalize tasarlanırlar.. Bir kere teknik açıdan müdahale etmek çok zordur, mesela bir ram hata verdi ve söküp takma gerekiyorsa bunu laptopta yapamazsın!! Teknik servise götüren gerekecektir..
Fakat kasa pc'ler de yapabilirsin, bu sadece çok basit bir örnek ve daha ne avantajları vardır düşününce neler çıkar ortaya..
RAM, depolama gibi şeyler gayet de değişiyor; işlemci ve anakart gibi şeyler bozulana kadar daha iyisini arayacaktır zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı