Laptop performansını arttırma

Hocam o 15 FPS bile benim için önemli.

SSD düşünüyorum.

Benim eski laptopumun ekran kartı Intel HD Graphics 3000 idi ve 6 GB RAM ile en basit LoL bile kaldırmıyordu. İşlem yapacaksan ona göre yapmanı tavsiye ederim.
Not işlemcim i5 2450M mi neydi seninki ne kadar iyi bilmiyorum ama benimki bayağı kötüydü.

Hocam o 15 FPS bile benim için önemli.

SSD düşünüyorum.

Hangi oyunları düşünüyorsunuz?
Benim eski laptopumun ekran kartı Intel HD Graphics 3000 idi ve 6 GB RAM ile en basit LoL bile kaldırmıyordu. İşlem yapacaksan ona göre yapmanı tavsiye ederim.
Not işlemcim i5 2450M mi neydi seninki ne kadar iyi bilmiyorum ama benimki bayağı kötüydü.

LoL'ü en düşük ayar en düşük çözünürlükte 30FPS oynatır

Hocam benden önceki kullanımda LoL yüklenmiş bilgisayara...
Ama şimdiki hali ile (termal macundan eser kaldığını düşünmüyorum yapıldığından beri hiç değişmedi herhalde) bazı oyunlarda iyi oynanış verebiliyor.

Mafia II: Definitive Edition.
Counter-Strike: Global Offensive.
Euro Truck Simulator 2
Just Cause 2

CS:GO 24 FPS falan veriyordu. Ama 3 4 yıl önce denemiştim sonra grafik motorunu değiştireceklerini duydum değiştirdiler mi bilmiyorum. Değiştirdiyseler FPS artışı olabilir.
Diğer oyunları bilmiyorum.

1) arka plan uygulamalarını kapatın.
2) başlangıç uygulamalarından gereksiz olanları kapatın.
3) Denetim Masası'ndan güç planlarından yüksek performansı seçin.
4) arama kısmına sistem yapılandırması yazın ve önyüklemeye tıklayın oradan gelişmiş seçeneklerden işlemciye tik atıp en yüksek işlemci sayısınız ne ise ona çekin.
5) oyun ayarlarını düşürün.
6) düzenli olarak dosya gezgininden diskinize tıklayıp özelliklerden diski temizle demeyi unutmayın.

CS:GO 24 FPS falan veriyordu. Ama 3 4 yıl önce denemiştim sonra grafik motorunu değiştireceklerini duydum değiştirdiler mi bilmiyorum. Değiştirdiyseler FPS artışı olabilir.
Diğer oyunları bilmiyorum.
Hocam bilgisayarda termal macunun kuruyup karadelik gibi kendiliğinden yok olduğunu düşünüyorum. Basit oyunlarda, YouTube'da bile bir müddet sonra ısıdan kapanıyor. Termal macunu bi' değiştireyim daha iyi olur inşaallah.

Hocam kusura bakmayın özellikleri yazmayı unutmuşum.
İşlemci: Intel(r) Core(tm) i7-2630QM CPU @ 2.00GHz 2.00 GHz.
Takılı RAM: 6,00 GB (kullanılabilir: 4,45 GB)
Ekran kartı:
Eki Görüntüle 1301077

Hocam işlemci soketiniz sanırım değiştirilebilir olanlardan, yanlışsam arkadaşlar düzeltsin. Ucuza i7 3630qm bulabilirseniz değiştirmenizi tavsiye ederim. i7 3630qm hem işlem gücü olarak hem de dahili grafik birimi olarak daha önde. Bu işlemciyi taktıktan sonra kaliteli bir termal macun sürebilirsiniz. 6 GB olan RAM'i minimum 8 yapmanızı tavsiye ediyorum. SSD yoksa SSD alın Windows'u ciddi derecede hızlandıracaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı