Laptop pilde çalışırken HDD'yi kapatma

Windows M2 SSD içerisinde kurulu fakat pildeyken HDD'yi kullanmadığım halde sürekli olarak çalışıyor. Şarjdayken çalışması beni çok da etkilemiyor fakat pildeyken çalışması hem pili yiyor hem de pilde genellikle çalışma amaçlı kullanıyorum bilgisayarı (kütüphane gibi yerlerde). Çıkardığı en ufak ses insanları rahatsız edebilir. Kimseyi rahatsız etmese de beni rahatsız ediyor. Fan zaten internette gezerken hiç çalışmıyor bu yüzden HDD sesi çok sinir bozucu olabiliyor. Çok yakında sata portuna da HDD yerine SSD takacağım ama en azından o zamana kadar kullanmıyorken HDD'yi susturma şansım yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç Seçeneklerinden "Sabit diski kapatmak için beklenecek süre" kısmını 1 dakika yapın, sorunun çözüleceğini umuyorum.

rundll32_mC99nkDaJo.png

Cihaz özelliklerinizi bilmediğim için genel bir bilgi paylaşacağım. Muhtemelen cihazda 5400 RPM HDD var. Pildeyken anlık akımı değilde, stoklanmış akımı kullanır, bu nedenle cihaz zorlanır ve HDD'ye daha fazla yük biner bu nedenle yük altında çalışma sesi gelir. Şarjda kullanırsanız daha performans alırsınız ve HDD sesi daha az gelir.

Güç Seçeneklerinden "Sabit diski kapatmak için beklenecek süre" kısmını 1 dakika yapın, sorunun çözüleceğini umuyorum.

Eki Görüntüle 354209
Zaten bu şekilde kullanıyorum. Ben hiç çalışmamasını istiyorum.
Cihaz özelliklerinizi bilmediğim için genel bir bilgi paylaşacağım. Muhtemelen cihazda 5400 RPM HDD var. Pildeyken anlık akımı değilde, stoklanmış akımı kullanır, bu nedenle cihaz zorlanır ve HDD'ye daha fazla yük biner bu nedenle yük altında çalışma sesi gelir. Şarjda kullanırsanız daha performans alırsınız ve HDD sesi daha az gelir.
Şarjda ne kadar ses geldiği umrumda değil pek. Pildeyken hiç çalışmamasını istiyorum. Öyle ki artık sökmeyi bile düşünmeye başladım.

Hocam bu inaktiflik durumunda geçerli, arkadaş aktif olarak kullanıyor.

Aygıt yöneticisinden harddiski devre dışı bırakmayı dener misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı