Çözüldü Lenovo Thinkpad T440P Laptop HDD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lynicis

Centipat
Merhabalar Windows 10 1903 kullanıyorum. Bilgisayarım Lenovo Thinkpad T440P. Bilgisayarımın SATA yuvasına SSD taktım, DVD sürücü yerine ise HDD caddy ile HDD taktım fakat bilgisayarım sadece SSD'yi görüyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Aygıt Yöneticisi altında durum nedir? Her cihazın DVD yuvası HDD için yeterli güç veremez.

Eki Görüntüle 449424
Kod:
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
Kod:
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002
Kodlarını CMD'ye yönetici olarak çalıştırıp yazınca geçici bir çözüm elde ediyorum fakat bu bilgisayar açıp kapanınca aynı işlem yapmam gerekiyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Şu an itibariyle sorunu çözdüm.
ÇÖZÜM ADIMLARI:
-Regedit'e giriyoruz
-HKEY_LOCAL_MACHİNE solundaki küçük oka basıyoruz.
-SYSTEM solundaki küçük oka basıyoruz.
-CurrentControlSet solundaki küçük oka basıyoruz.
-atapi solundaki küçük oka basıyoruz.
-Control0 içine giriyoruz soldaki boş alana sol tıklıyoruz Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice0" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz Değer Verisini 2 yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.
-Tekrar Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice1" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz.Değer Verisini 2 Yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.

Ben bu adımları denedim işe yaradı, eğer bu adımlarını deneyip olmazsa BIOS'a girip Virtualization devre dışı bırakabilirsiniz.

İYİ FORUMLAR, -LYNICIS
Aygıt Yöneticisi altında durum nedir? Her cihazın DVD yuvası HDD için yeterli güç veremez.

Eki Görüntüle 449424
Kod:
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
Kod:
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002
Kodlarını CMD'ye yönetici olarak çalıştırıp yazınca geçici bir çözüm elde ediyorum fakat bu bilgisayar açıp kapanınca aynı işlem yapmam gerekiyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Şu an itibariyle sorunu çözdüm.
ÇÖZÜM ADIMLARI:
-Regedit'e giriyoruz
-Control0 içine giriyoruz soldaki boş alana sol tıklıyoruz Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice0" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz Değer Verisini 2 yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.
-Tekrar Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice1" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz.Değer Verisini 2 Yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.

Ben bu adımları denedim işe yaradı, eğer bu adımlarını deneyip olmazsa BIOS'a girip Virtualization devre dışı bırakabilirsiniz.

İYİ FORUMLAR, -LYNICIS

Son düzenleme:
Çözüm
Rastegele ismini hatırlamadığım bir hdd caddy kullandım.
Regedit'e giriyoruz
-Control0 içine giriyoruz soldaki boş alana sol tıklıyoruz Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice1" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz Değer Verisini 2 yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.

Sadece bunu yapın EnumDevice1 yapıyoruz bilgisyarımıza restart yaptığımız zamana bazen bilgisayar kapandığı zaman hdd görmüyor olabilir.

Ek Çözüm:
CMD'yi yönetici çalıştırıyoruz ve aşağıda verdiğim komutları giriyoruz:

Kod:
[codereg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002][/code]

Akabinde yeniden başlatıyoruz. Ben bunları denedim oldu.
Olmadıysa sata girişini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı