Laptop pilsiz kullanılmalı mı?

Auuuo123

Decapat
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
94
Geçen sorduğum laptop nasıl kullanılmalı sorusunun cevabı %99 oranında "laptop şarjda kullanılmalı" oldu. Şimdi bununla bağlantılı bir soru daha soracağım. Laptop şarjdayken laptopun pilini çıkartıp sadece şarjla mı kullanmalıyız yoksa pil içinde mi durmalı?
 
8 yıldır pil içinde ve şarjda kullanıyorum benim için önemli olan elektrik kesintisi olduğu zaman çat diye kapanmaması.
 
Pil zaten döngüye girmiyor prizde kullanınca. Ben 5 yıllık laptopumu aldığımdan beri hep prizde kullandım bataryam hala ilk günküne yakın gidiyor. Annem ise 5 yıllık laptopunda batarya bozulur diye batarya doldukça hep prizden söküp kullandı pili 1 yılda bitti. Sonuç olarak batarya doldukça prizden söküp kullanmanıza ya da pili tamamen söküp prizde kullanmanıza gerek yok. Direk prizde kullanın batarya üzerindeyken.
 
Hiç fark etmez pilli veya pilsiz değişen bir şey yok, olasi elektrik dalgalanmalari ve kesintiler hariç ikisi de ayni şey.

Zaten pilden veya prizden gelen elektrik cihazda voltaj için entegreden gecip iş yapiyor PSU yok die fark var zannetmeyin şarj soketinin 4-5 cm ilerisinde PSU ıle aynı işi yapan entegreye sahip laptoparda.
 
Pil zaten döngüye girmiyor prizde kullanınca. Ben 5 yıllık laptopumu aldığımdan beri hep prizde kullandım bataryam hala ilk günküne yakın gidiyor. Annem ise 5 yıllık laptopunda batarya bozulur diye batarya doldukça hep prizden söküp kullandı pili 1 yılda bitti. Sonuç olarak batarya doldukça prizden söküp kullanmanızı ya da pili tamamen söküp prizde kullanmanıza gerek yok. Direk prizde kullanın batarya üzerindeyken.

Ben kullansam pil patlar diye korkuyorum.
Pil ölü çünkü açınca PC'yi kapanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı