Laptop pilsiz kullanılmalı mı?

Bu laptopun amacına ve pilin yapısına göre değişir bence. Gaming bir laptop çoğunlukla prize takılı kullanılmalı. Ama Matebook yada Air tarzı cihazlar pilde daha çok kullanılmalı diye düşünüyorum.

Gamingde çıkartabilirsin bu bağlamda, bence.
 
Gaming laptop kullanıyorsan 2 haftada bir pili sonuna kadar kullanıp tekrar prizde kullanabilirsiniz diyorlar böylece pil kolay kolay ölmezmiş.
 
Geçen sorduğum laptop nasıl kullanılmalı sorusunun cevabı %99 oranında "laptop şarjda kullanılmalı" oldu. Şimdi bununla bağlantılı bir soru daha soracağım. Laptop şarjdayken laptopun pilini çıkartıp sadece şarjla mı kullanmalıyız yoksa pil içinde mi durmalı?
Pil takılıyken eğer şarjı full ise zaten enerjiyi direkt kablodan alıyor laptop.
Yani pili çıkarmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor.
 
Pil siz kullansam ne olur ve döngüye sokarak nasıl bozmuşum.
Bir şey olmaz. Çok düşük bir ihtimal ani elektrik kesintilerinde cihazınız zarar görebilir ama oda gerçekten çok düşük bir ihtimal. Bu arada bozuk bataryada zarar verebilir. En sağlamı yeni batarya almanız. Döngüye sokarak bozmak pilin kullandıkça yani şar edip sonra şarjdan söküp kullandıkça ömrünün bitmesi işte pil döngüsü diye bir şey var ama eğer bundan bozulmadıysa zaten sizin bataryanız baştan sorunluymuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı