Laptop prize takılınca işlemci sıcaklığı artıyor

mustafa535331

Decapat
Daha fazla  
Kullandığım Gaming laptop Dell Gaming G15 5515. şarja taktığım zaman işlemci sıcaklığı boştayken 60-70'lere kadar çıkıyor. Şarjd takmadığım zaman 39 -40'larda takılıyor. Laptopu 5 ay kullanıyorum şimdi fark ettim bir problem oluşturur mu?
4-5 aydır laptopu oyunlarda şarjdayken en fazla 93 derece CPU ile oyunları oynadım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prize takıldığında tasarruf modundan dengeli moda geçiş yapıyordur, Dell'in performans kontrol yazılımından veya Windows güç ayarlarından prize takıldığında da tasarruf modunda kalacak şekilde ayarlarsanız ısısı düşer.

Ancak oyun oynayacağınız zaman tasarruf modunda bırakırsanız ağır oyunlarda fps çok düşer. Sistemi zorlamayan oyunlarda tasarruf modunda kullanmaya devam edilebilir.

Kullandığım Gaming laptop Dell Gaming G15 5515. şarja taktığım zaman işlemci sıcaklığı boştayken 60-70'lere kadar çıkıyor. Şarjd takmadığım zaman 39 -40'larda takılıyor. Laptopu 5 ay kullanıyorum şimdi fark ettim bir problem oluşturur mu?
4-5 aydır laptopu oyunlarda şarjdayken en fazla 93 derece CPU ile oyunları oynadım bu arada.
Şarja taktığınızda performans arttırıcı boost vb. şeyler devreye girer hocam her laptop böyledir bu daha fazla performans almanızı sağlarken ısı değerlerini arttırır yazılımsal durumlar önüne geçemezsiniz sadece performansı biraz düşürebilirsiniz ancak FPS kayıpları yaşarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu videoyu uygula grafik isteyen oyunlarda hiç fps kaybı yaşamazsın
lolde 10 fps falan kaybedersin ama 70 derece yi geçmez işlemcin zaten iyi sıkıntı olmaz
öneririm 100 dereceyi görüyordu işlemci artık max 72

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı