Laptop RAM takviyesi neye göre yapılır?

yaman27

Centipat
İyi günler. Eski bir laptop kullanmaya başladım. Onun sayesinde teknolojik işlere merak salmaya başladım. SSD sipariş ettim ve RAM alıp yükseltmek istiyorum. Sorum şu: Alacağım RAM ile laptopta bulunan RAM aynı teknolojiye mi sahip olmalı? Yani aynı laptopta hem DDR2 hem DDR3 çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı DDR versiyonu olmalı, yoksa sokete bile takamazsınız. Önerim aynı frekans değerlerinde veya üstünde almanız. CPU-Z ile bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Zamanında ben de yapmıştım kolay bir şey.

Not: boş soket kontrolü yapmadan bu işe kalkışmayın, paranız yanar.

Son düzenleme:
ddr 2 nin zaten soket yapısı ddr3 e olmaz yani alırsan takamazsın boşuna cebinden para çıkar
işlemcinin ne kadar ram boyutu ve hızı desteklediğine bak aynı şeyleri anakart içinde yap ayrıca ram filan takmadan önce laptopun içini bir aç bak neler yapabilirsin anakartının ve işlemcinin desteklediği maks. boyut ve ram hızına bakarak en doğru kararı verebilirsin ayrıca ram seçiminde dikkat etmen gerekn bişey de marka iki farklı markadan ram kullanırsan mavi ekran verebilir

Alacağın RAM'lerin.
  • DDR versiyonu.
  • CL değerleri.
  • MHz değerleri.
  • (Mümkünse) markaları.
Aynı olmasına dikkat edin bu dediklerimi yaparsanız pek sıkıntı yaşamazsınız :)

Be
Aynı DDR versiyonu olmalı, yoksa sokete bile takamazsınız. Önerim aynı frekans değerlerinde veya üstünde almanız. CPU-Z ile bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Zamanında ben de yapmıştım kolay bir şey.

Not: boş soket kontrolü yapmadan bu işe kalkışmayın, paranız yanar.
Alacağın RAM'lerin.
  • DDR versiyonu.
  • CL değerleri.
  • MHz değerleri.
  • (Mümkünse) markaları.
Dediğiniz bilgilere nasıl ulaşacağım
Laptop durumu böyle
Alacağın RAM'lerin.
  • DDR versiyonu.
  • CL değerleri.
  • MHz değerleri.
  • (Mümkünse) markaları.
Alacağın RAM'lerin.
  • DDR versiyonu.
  • CL değerleri.
  • MHz değerleri.
  • (Mümkünse) markaları.
Ddr3 mü almalıyım
🤐

Dosya Ekleri

• 20200510_004135.jpg
    20200510_004135.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 53
  • 20200511_113411.jpg
    20200511_113411.jpg
    2,7 MB · Görüntüleme: 57
  • 20200511_113403.jpg
    20200511_113403.jpg
    2,7 MB · Görüntüleme: 51
  • 20200511_113345.jpg
    20200511_113345.jpg
    2,6 MB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Kanka senin zaten mevcut RAM'in anakarta lehimli... onun için bir programla o bellek yongalarının özelliklerine bak; kaç mhz, ne marka? falan... zaten anakartın bilgilerini gösteren programlarla o, soket yapısını öğrenebilirsin, ama lehimli RAM'in hızından fazla MHz'de ve farklı markada RAM alma; yoksa dediğim gibi mavi ekran alırsın
Be

Laptop durumu böyle

Ddr3 mü almalıyım
🤐

Sistemin için en uygun belleği seçmen için bellek yongalarının kodunu öğrenmen lazım. Şu fotoda hanii böyle siyah kare-dikdörtgen şeklinde 4 tane yonga var ya onların kodunu ya Google de arat yada bana yaz ben yardımcı olurum bellek tavsiyesi yaparım

Son düzenleme:
Kanka senin zaten mevcut RAM'in anakarta lehimli... onun için bir programla o bellek yongalarının özelliklerine bak; kaç mhz, ne marka? falan... zaten anakartın bilgilerini gösteren programlarla o, soket yapısını öğrenebilirsin, ama lehimli RAM'in hızından fazla MHz'de ve farklı markada RAM alma; yoksa dediğim gibi mavi ekran alırsın

Sistemin için en uygun belleği seçmen için bellek yongalarının kodunu öğrenmen lazım. Şu fotoda hanii böyle siyah kare-dikdörtgen şeklinde 4 tane yonga var ya onların kodunu ya Google de arat yada bana yaz ben yardımcı olurum bellek tavsiyesi yaparım
İyi günler. Yongaların üzerinde yazan kodla arattım ama bir sonuç bulunamadı. Rica etsem yardımcı olur musunuz? Kod: 3HE77D9QBJ
Yakından fotoğraf

Dosya Ekleri

• 20200510_015036.jpg
    20200510_015036.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 45
  • 20200520_015927.jpg
    20200520_015927.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 41
  • IMG-20200520-WA0006.jpg
    IMG-20200520-WA0006.jpg
    201,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
İyi günler. Yongaların üzerinde yazan kodla arattım ama bir sonuç bulunamadı. Rica etsem yardımcı olur musunuz? Kod: 3HE77D9QBJ.
Yakından fotoğraf.

Kardeş öncelikle belleklerin 1333MHz hızında çalışıyor marka farkı olursa pek sıkıntı olmaz lakin MHz farkı olursa bazı sorunları beraberinde doğurabilir eğer N11 veya Hepsiburada gibi sitelerde şu şekil aratırsanız "8 GB 1333MHz DDR3 laptop RAM" istediğiniz modele ulaşabilirsiniz hatta ben birtane link bırakıyorum buraya hem uygun hem de tam size göre: Kingston 8 GB DDR3 1333 MHz KINGSTON SODIMM (KVR1333D3S9/8G) | Trendyol
Zaten anakartında 16 GB destekliyor yok eğer diyorsan ben 14 GB istemiyorum fazla al bak burada da 4 GB'lik sürümü var: Kingston 4 GB DDR3 1333 MHz KINGSTON SODIMM (KVR13S9S8/4) | Trendyol kolay gelsin ;D
Biraz geç cevap verdim affet

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı