Çözüldü Laptop RAM tavsiyesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ablam bilgisayar mühendisliği 2.sınıfa gidiyor ve 4 GB'lık RAM'e ihtiyacı var, 2.el ya da sıfır fark etmez.
Bütçem 100 lira.
Slot 1 ve slot 2 boş gözüküyor.

RAM.jpg

Çözüm
Sizce kaç GB'a yükseltmeliyim ve ram olarak ne önerirsiniz?
DDR3 1600 MHz CL11 1.35V SODIMM bellek takabilirsiniz. Voltajı 1.5 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olabilir. Cihazınızın toplam 16 GB desteği varmış. İsteğinize göre 4, 8, 8+8 GB bellek eklemesi yapabilirsiniz.

g5070.jpg

Ben masaüstüme 4+2 GB yapmıştım ama çoğunluk sorun çıkartabilir diyor, o nedenle 4+4 yap.
MHZ ve CL değerlerinin aynı olmasına, mümkünse de markalarının da aynı olmasına dikkat et.

Ha bu arada bunun için konu açsan daha iyi olabilir aksi takdir de hem ceza yersin hem de bir çok kişi konu açmadığın için sorunu göremez. Kendimden biliyorum 😅.
Teşekkür ederim ilgi ve uyarınız için. Lakin benzer konu olduğu için buraya yazmıştım. Yine de yanlış bir durum mu bu?

Merhaba arkadaşlar. 2014'den beri kullandığım Lenovo G50-70 20351 i7 laptop için ram yükseltmesi yapmak istiyorum ama teknik konularda yeniyim ve hiç bir şey bilmiyorum dersem abartı olmaz. CPU-Z ile Memory ve SPD ekran görüntülerini de ekledim. Adobe After Effect, Photoshop, Adobe İllustrator, Adobe Premium ve Vegas Pro gibi ağır programlar kullanıyorum. Şu an laptop üzerinde ilk aldığımdan beri mevcut olan 4GB+2GB= 6 GB ram görünmekte. Sizce kaç GB'a yükseltmeliyim ve ram olarak ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• memory.png
    memory.png
    9 KB · Görüntüleme: 224
  • spd_slot3.png
    spd_slot3.png
    11 KB · Görüntüleme: 197
  • spd.png
    spd.png
    11 KB · Görüntüleme: 203
Sizce kaç GB'a yükseltmeliyim ve ram olarak ne önerirsiniz?
DDR3 1600 MHz CL11 1.35V SODIMM bellek takabilirsiniz. Voltajı 1.5 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olabilir. Cihazınızın toplam 16 GB desteği varmış. İsteğinize göre 4, 8, 8+8 GB bellek eklemesi yapabilirsiniz.

g5070.jpg

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı