Laptop RAM tavsiyesi

Rami taktım biosa girip kontrol ettim bir sıkıntısı yok fakat pc yi açtım youtube facebook girip deneyeyim dedim (eskiden 4 sekme açtığımda bellek yetersiz hatası alıyordum). 2 3 tane sekme açtıktan sonra mavi ekran hatası verdi ve kendini yeniden başlattı. Pc her açıldıgında mavi ekran verip kapanıyor.

Korktuğum başıma geldi sanırsam. Ne yapmam gerekiyor ?

Bu arada bilgisayar genel olarak rami zorlamasam bile yavaş çalışıyordu. Disk kullanımı boştayken bile %60 70 seviyelerinde. Ne yapmam lazım acaba ramden dolayı mı yoksa pc harddiski kötü yada bozuk olsa mavi ekran verir mi.

Bu yazıyı yazana kadar 2 3 kere yeniden başladı. Mavi ekran da vermiyor direk yeniden başlıyor artık.
Umarım bir sorun çıkmaz gelir gelmez sonuçlara göre ben de alacağım aynısından bir adet.Umarım bir sorun çıkmaz sende.

Ram alırken 2 kere düşün bence.

Son düzenleme:
Rami taktım biosa girip kontrol ettim bir sıkıntısı yok fakat pc yi açtım youtube facebook girip deneyeyim dedim (eskiden 4 sekme açtığımda bellek yetersiz hatası alıyordum). 2 3 tane sekme açtıktan sonra mavi ekran hatası verdi ve kendini yeniden başlattı. Pc her açıldıgında mavi ekran verip kapanıyor.

Korktuğum başıma geldi sanırsam. Ne yapmam gerekiyor ?

Bu arada bilgisayar genel olarak rami zorlamasam bile yavaş çalışıyordu. Disk kullanımı boştayken bile %60 70 seviyelerinde. Ne yapmam lazım acaba ramden dolayı mı yoksa pc harddiski kötü yada bozuk olsa mavi ekran verir mi.

Bu yazıyı yazana kadar 2 3 kere yeniden başladı. Mavi ekran da vermiyor direk yeniden başlıyor artık.

Ram alırken 2 kere düşün bence.
Çok üzüldüm oysa ki büyük umutlarım vardı.Sanırım yine 2.elde satıp yeni bir pc almak en iyisi olacaktır.Geçmiş Olsun.

Bu arada senin de bilgisayarın Asus X540UBR miydi?
Ve de ne zaman aldın?

Evet bilgisayarım Asus x540ubr. Alalı 1 sene oldu sanırım.
Anladım dedim belki eskidir ama değilmiş.Elimden bir şey gelse keşke.Geçmiş olsun tekrardan.

(eskiden 4 sekme açtığımda bellek yetersiz hatası alıyordum) demişsin.Bu arada bende böyle bir problem yok 10 tane sekme açsam da bir problem çıkmıyor.Ayrıca dilersen şuanda google chrome dan kat kat daha performanslı olan Opera GX - Oyun tarayıcısı | Opera tarayıcısını kullanabilirsin hızı gerçekten müthiş ve beni bilgisayara kafa atmaktan kurtaran programlardan biri oldu.

İkincisi ise mem reduct programını indirirsen ve de çalıştırırsan belleğin büyük ölçüde rahatladığını görebilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı