Laptop RAM yükseltme

Bütçe
-

b1te

Hectopat
Merhaba, oyun için kullandığım bilgisayarımın RAM'lerini yükseltmek istiyorum fakat hangi modelin uyacağını bilmiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
*Eklemek istiyorum belki önemlidir. Sadece 8 GB RAM var şu an ve tek yuva üzerinde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-12-17 061211.png
    Ekran görüntüsü 2021-12-17 061211.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran görüntüsü 2021-12-17 061225.png
    Ekran görüntüsü 2021-12-17 061225.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran görüntüsü 2021-12-17 061236.png
    Ekran görüntüsü 2021-12-17 061236.png
    24,1 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'in aynısının tıpkısının bir benzerini alırsanız sorun yaşatmaz. Hatta aynı marka ve model numarasına sahip olmalı. Yoksa bilgisayarınız size satılabilir belki de küsebilir. O yüzden o RAM'in kardeşlerini bulmak sizin elinizde.

Açıkçası tam olarak nasıl bulabileceğimi bilmiyorum.
Size CL19, 2666MHz DDR4 RAM'in uyar model tavsiyesini ise @Yener K. hocam verebilir iyi günler.

Teşekkür ederim, model tavsiyesi çok işime yarar.

Açıkçası tam olarak nasıl bulabileceğimi bilmiyorum.

Teşekkür ederim, model tavsiyesi çok işime yarar.

Mesela şu an RAM'in fotoğrafını çekme imkanınız varsa çekin veya üstündeki model numarasını hatasız bir şekilde yazın bir yere. Fotoğraf çekmek sanırım daha iyi olur. O zaman ne alıcağınız hakkında daha iyi bir bilgi geçer elinize ve RAM'i daha çabuk bulursunuz. Veya buraya atarsınız biz buluruz.

Mesela şu an RAM'in fotoğrafını çekme imkanınız varsa çekin veya üstündeki model numarasını hatasız bir şekilde yazın bir yere. Fotoğraf çekmek sanırım daha iyi olur. O zaman ne alıcağınız hakkında daha iyi bir bilgi geçer elinize ve RAM'i daha çabuk bulursunuz. Veya buraya atarsınız biz buluruz.
Teşekkür ederim, Yakın zamanda bilgisayarı söküp ilgili resimleri paylaşacağım.

Hocam model tavsiyesi verilir diye etiket atmıştım ama atmamışlar. Aynı marka şartı yok ama CL19 ve 2666Mhz olmalı voltaj da 1.2V olan farklı bir marka RAM bile alsanız sorun yaşamazsınız. Özel Server sistemlerinde RAM çok çok detaylı hatta kardeş gibi olmasına dikkat edilir. Normal sistemlerde her ne kadar aynı marka tavsiye edilen olsa da farklı olup aynı değerlere sahip RAM'de kullanılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı