Ömer Faruk Serbest
Hectopat
Lenovo Ideapad 310 (2015) laptopumda hali hazirda 4 GB'lik RAM var 8 GB daha eklemek istiyorum.
CPU Z programini indirdim ancak SPD kısmı gözükmüyor yüksek ihtimal RAM'imin anakarta gömülu olmasından ötürü alırken hangi özelliklerle RAM almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Eki Görüntüle 962340Eki Görüntüle 962341Eki Görüntüle 962342Eki Görüntüle 962343
Laptopu aç bak kaç slot var içinde hangi model RAM var falan. 2 slot varsa 2 tane 8 GB almanı öneririm daha iyi performans için. Eski ramide artık satarsın.
Anakarta gömülü nasıl oluyor hocam?Laptopta 2 slot var ancak biri anakarta gömülü şekilde çıkmıyor yani o 4 GB'lık üstüne 8 GB'lik almayı düşünüyorum ancak tam olarak hangi RAM'i alacağımı bilmiyorum.
Anakarta gömülü nasıl oluyor hocam?
Normal slot gibi değil soğutucu kısmının sağında mı ne kalıyor tam ben de bilmiyorum ama onu yükseltmek mümkün değilmiş öyle biliyorum, onun haricinde kullanılabilir bir slot mevcut ama.
Hocam bilgisayarcıya sorun sökebiliyorsa 8x2 GB alın yoksa bir tane daha 4 GB alırsanız daha stabil olur 4+8 GB pek tavsiye etmiyorum sorun çıkabilir tam uyumlu RAM bulunmazsa.
Usta 8+8 alabilecek bütçem zaten yok. 4+4 yapmaktansa 4+8 daha mantıklı geldi ama bakalım laptopuma uygun bir tane arıyorum.
4+4 uyumlu RAM alırsan Dual Channel çalışır ve bilgisayarın performansı artar ama 4+8'de ne olur bilgim yok.
Lenovo Ideapad 310 (2015) laptopumda hali hazirda 4 GB'lik RAM var 8 GB daha eklemek istiyorum.
CPU Z programini indirdim ancak SPD kısmı gözükmüyor yüksek ihtimal RAM'imin anakarta gömülu olmasından ötürü alırken hangi özelliklerle RAM almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Eki Görüntüle 962340Eki Görüntüle 962341Eki Görüntüle 962342Eki Görüntüle 962343
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.