Laptop RAM'in tamamını kullanmıyor

MrDrZoom

Kilopat
16 GB RAM'i olan bir laptop kullanıyorum. Görselde de gördüğünüz gibi %67 bellek kullanımı gözüküyor ama kullanılan uygulamaları toplayınca taş çatlasa 4 GB yapıyor.
Bunun sebebi nedir?
Windows 11 kullanıyorum. Bellek kullanımı büyükten küçüğe doğru sıralanmıştır.

Dosya Ekleri

• Ram Kullanımı.png
    Ram Kullanımı.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 110
RAM'i kullanan Windows servisleri gibi bir sürü işlem var görev yöneticisinde hepsini göstermeyebilir anormal bir durum yok. Ayrıca bir kısmı sistem tarafından rezerve ediliyor.

RAM'i kullanan Windows servisleri gibi bir sürü işlem var görev yöneticisinde hepsini göstermeyebilir anormal bir durum yok. Ayrıca bir kısmı sistem tarafından rezerve ediliyor.
Sistem tarafından rezevre edileni biliyorum 14.5 kullanılabilir alan veriyor. Görev yöneticisindeki kullanılan yüzdelik yaklaşık olarak 10GB'a tekabül ediyor. Benim kullandıklarım 4GB olduğunu varsayarsak Windows'un 6GB ram yemesine imkan veremiyorum. Bu kadar ram kullanıyorsa bile bunu nasıl düzeltebilirim?

Kullanmadığınız servisleri kalıcı olarak kapatabilirsiniz ama tavsiyem eğer 16 GB yetmiyorsa daha az RAM tüketen bir Windows sürümü kullanmanız. Windows gereksiz servisleri kapatma diye aratın çeşitli anlatımlar var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı