Ramazan Öz
Femtopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, HP laptopumu 8 ay boyunca bataryası takılı bir şekilde yatırdım hiç açmadım. 1 Temmuz itibarıyla YKS sınavına çalışmak için açtığımda bilgisayar 5-6 defa başlamayı denedi ve kapandı, en sonunda açıldı ama bu kez çok yavaştı. Masa üstünde geç gelmeler vs. oluyordu, YouTube'dan ders videosu açtığımda kalite yüksek olursa kasmalar geriden gelmeler ve donmalar oluyordu, seste de patlama sesleri geliyordu. Bilgisayarım bir anda şarj olmayı kesmişti, Aygıt Yöneticisi'nden pilleri silip yeniden başlattığımda bu sorun düzelmişti ama 2-3 saat sonra sorun yine başlamıştı, yine aynı işlemi uygulayarak pilleri sildim yeniden başlattım fakat bu kez şarj olmuyordu bende batarya takılı pilsiz kullanmaya başladım böyle kasmalı donmalı pilsiz 6 gün idare ettim, ha bu arada bilgisayar arada şarj olur gibi gözüküyordu örneğin kullanırken %4 gösteriyordu ve saatlerce kullanmama rağmen artmıyordu, bilgisayarı kapattım açtığımda fullendiğini görüyordum. 7 güne geldiğimde pisliz kullanırken dersin 40. dksinda bir anda kapandı ve başlayacak gibi oldu ama başlamadı, ben de kasayı söktüm ve az çok kendimce temizledim ve hiç bu işlerden anlamam, ertesi gün tamire gönderdim, derdimi anlattım hard disk falan dedi format atacağım vs. dedi, ben de tamam dedim, zaten 1 sene YouTube açacak şekilde olsun bana yeter demiştim, hard disk değiştirdi ve format attı, hoparlörü hallettim dedi ama şarj işini halledemedim dedi. Windows'u da 11'e güncellemiş, Eki Görüntüle 2254409
+PC bataryası takılı değilken açılmıyordu bataryayı takıp açtığımızda şarj uyarısı simgesinin üstünde bulunur şekilde kullanmam gerekiyormuş bana böyle dedi bende PC'yi teslim aldım eve gittim ertesi gün oldu masanın başına oturdum videoyu açtım ve sorun devam ediyor masaüstünde hızlanma olmuş ancak YouTube hala daha kasıyor donuyor ses kayması yapıyordu ve hoparlör sesi geliyordu bende videosunu çekerek adama yolladım oda getir bakarız dedi. Götürdüm ve Windows 10'a olmaz ise 7'e düşüreceğini söyledi bende tamamdır dedim. 7 de sürücüler çalışmadığı için 10'a düşürmüş ve anakart bataryayı okumadığını söyledi onun içinde bataryanın çipini değiştirmiş ben gelesiye kadar başlama ekranındaki yazıda gitmiş şarjda oluyormuş donma da olmuyormus, ben dükkana geldim denemek istedim fakat sorunların hepsi olduğunu gibi devam ediyordu, bütün sorun bataryadan kaynaklanıyor dedi ve 2. el batarya sipariş edip denemeye karar verdi bende okey dedim. Bataryayı almış denemiş ve sorunlar düzelmemiş yarın yaptığı işlemleri geri alıp iade çekecek sizce bu sorunlar nasıl düzelir neler yapmalıyım yardımcı olur musunuz herkes çalışıyor ben geri kalmak istemiyorum şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhaba HP laptopumu 8 ay boyunca bataryası takılı bir şekilde yatırdım hiç açmadım. 1 Temmuz itibarıyla YKS sınavına çalışmak için açtığımda bilgisayar 5-6 defa başlamayı denedi ve kapandı en sonunda açıldı ama bu kez çok yavaştı. Masa üstünde geç gelmeler vs. oluyordu YouTube'dan ders videosu açtığımda kalite yüksek olursa kasmalar geriden gelmeler ve donmalar oluyordu seste de patlama sesleri geliyordu. Bilgisayarım bir anda şarj olmayı kesmişti Aygıt Yöneticisi'nden pilleri silip yeniden başlattığımda bu sorun düzelmişti ama 2-3 saat sonra sorun yine başlamıştı, yine aynı işlemi uygulayarak pilleri sildim yeniden başlattım fakat bu kez şarj olmuyordu bende batarya takılı pilsiz kullanmaya başladım böyle kasmalı donmalı pilsiz 6 gün idare ettim, ha bu arada bilgisayar arada şarj olur gibi gözüküyordu örneğin kullanırken %4 gösteriyordu ve saatlerce kullanmama rağmen artmıyordu bilgisayarı kapatım açtığımda fullendiğini görüyordum. 7 güne geldiğimde pisliz kullanırken dersin 40. dksinda bir anda kapandı ve başlayacak gibi oldu ama başlamadı bende kasayı söktüm ve az çok kendimce temizledim ve hiç bu işlerden anlamam, ertesi gün tamire gönderdim derdimi anlattım hard disk falan dedi format atacağım vs. dedi bende tamam dedim zaten 1 sene YouTube açacak şekilde olsun bana yeter demiştim hard disk değiştirdi ve format attı hoparlörü hallettim dedi ama şarj işini halledemedim dedi Windowsu'da 11'e güncellemiş,Eki Görüntüle 2254409![]()
+PC bataryası takılı değilken açılmıyordu bataryayı takıp açtığımızda şarj uyarısı simgesinin üstünde bulunur şekilde kullanmam gerekiyormuş bana böyle dedi bende PC'yi teslim aldım eve gittim ertesi gün oldu masanın başına oturdum videoyu açtım ve sorun devam ediyor masaüstünde hızlanma olmuş ancak YouTube hala daha kasıyor donuyor ses kayması yapıyordu ve hoparlör sesi geliyordu bende videosunu çekerek adama yolladım oda getir bakarız dedi. Götürdüm ve Windows 10'a olmaz ise 7'e düşüreceğini söyledi bende tamamdır dedim. 7 de sürücüler çalışmadığı için 10'a düşürmüş ve anakart bataryayı okumadığını söyledi onun içinde bataryanın çipini değiştirmiş ben gelesiye kadar başlama ekranındaki yazıda gitmiş şarjda oluyormuş donma da olmuyormus, ben dükkana geldim denemek istedim fakat sorunların hepsi olduğunu gibi devam ediyordu, bütün sorun bataryadan kaynaklanıyor dedi ve 2. el batarya sipariş edip denemeye karar verdi bende okey dedim. Bataryayı almış denemiş ve sorunlar düzelmemiş yarın yaptığı işlemleri geri alıp iade çekecek sizce bu sorunlar nasıl düzelir neler yapmalıyım yardımcı olur musunuz herkes çalışıyor ben geri kalmak istemiyorum şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleme: