Laptop şarjdayken mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

arenzelik1

Zeptopat
Daha fazla  
Başlıkta da bahsettiğim gibi, kişisel bilgisayarım şarjdayken bazen kullanmıyorken ekran açık halde bekleme modundayken bazen de ders yaparken ve oyun oynarken mavi ekran veriyor. Çoğu zaman da mavi ekran %100 haldeyken takılı kalıyor. Yardımcı olan ya da olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Başlıkta da bahsettiğim gibi, kişisel bilgisayarım şarjdayken bazen kullanmıyorken ekran açık halde bekleme modundayken bazen de ders yaparken ve oyun oynarken mavi ekran veriyor. Çoğu zaman da mavi ekran %100 haldeyken takılı kalıyor. Yardımcı olan ya da olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Sistem bilgilerinizi yazar mısınız?

Sistem bilgilerinizi yazar mısınız?
RAM: 16GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650Tİ/AMD radeon(TM) Graphics
İşlemci:AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics

@Recep Baltaş abi zamanın varsa ve yardımcı olablirsen çok müteşekkir olurum gerçekten çözüm benim için çok önemli.

Son düzenleme:
RAM: 16GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650Tİ/AMD radeon(TM) Graphics
İşlemci:AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics

@Recep Baltaş abi zamanın varsa ve yardımcı olablirsen çok müteşekkir olurum gerçekten çözüm benim için çok önemli.
hocam Recep Baltaş işi bıraktı bakamaz yani haberin olsun

RAM: 16 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650Tİ/AMD Radeon(tm) Graphics.
İşlemci: AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics.

Sisteme AIDA64 veya FurMark'la stress testi yapıp sonucu yazar mısın stress testinde kapanıyorsa yüksek ihtimal güç kaynagındadır.

DDU yükle, güvenli moddayken DDU ile AMD'nin bütün sürücülerini sil. Ekran kartı chipset vs. Daha sonra AMD Drivers and Supports sayfasından Auto-Detect olan 50 MB civarı bir Radeon yazılımı var, "Download Windows Drivers" onu yükle bilgisayarına baksın, eksik driverları bulup yükleyecek. Linkini bıraktım aşağıya.

Altta sürprizbozan içinde eski rehber var. Ayarları orada gösterildiği gibi ayarla. Eski rehberi referans al.

Bluetooth sürücülerini güncelle.

RAM arızası olabilir. Memtest86 ile RAM test yap, sonuçları paylaş.

Bu söylediklerimi yaptıktan sonra tekrar mavi ekran alırsan, minidump gönderirsin bakarız.

Son düzenleme:
DDU yükle, güvenli moddayken DDU ile AMD'nin bütün sürücülerini sil. Ekran kartı chipset vs. daha sonra AMD drivers and supports sayfasından Auto-detect olan 50 MB civarı bir Radeon yazılımı var, "download Windows drivers" onu yükle bilgisayarına baksın, eksik driverları bulup yükleyecek. Linkini bıraktım aşağıya.

Altta sürprizbozan içinde eski rehber var. Ayarları orada gösterildiği gibi ayarla. Eski rehberi referans al.

Bluetooth sürücülerini güncelle.

RAM arızası olabilir. Memtest86 ile RAM test yap, sonuçları paylaş.

Bu söylediklerimi yaptıktan sonra tekrar mavi ekran alırsan, minidump gönderirsin bakarız.

Memtest dışında(dışardaydım uzun sürdüğü için evde yapmak istedim) diğer her şeyi yaptım ve az önce yine mavi ekran yedim %100 olduktan sonra o ekranda kalıyor ve el ile kapatıp açmak zorunda kalıyorum.

Son düzenleme:
Memtest dışında(dışardaydım uzun sürdüğü için evde yapmak istedim) diğer her şeyi yaptım ve az önce yine mavi ekran yedim %100 olduktan sonra o ekranda kalıyor ve el ile kapatıp açmak zorunda kalıyorum.

RAM test yap.

Lenovo Vantage kullanıyor musun? Kullanıyorsan ağ güçlendirmesi açık mı? Açıksa kapat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı