Laptop şarjı nasıl kullanılmalı

Ganseblumchen

Hectopat
Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum. Yeni notebook aldim. MSI Bravo 15. fakat batarya uzun ömürlü olsun diye ayda bir kere doldur boşalt yap diyenler var. MSI Dragon Center'dan pili %80'e kadar şarj et, 80'de dur olarak kullaniyorum. Dengeli'de güç tasarrufu. Tavsiyeniz var mı, doğru mu yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryayı tam bitirmeyin ama tam da doldurmayın. %20-%90 aralığı iyidir fakat genel olarak prize takılı kullanıyoruz gaming laptopları, geri kalanını yazılımlar hallediyor. O yüzden çok da dert etmenize gerek yok yeni nesil bir cihaz olduğu için.

Tamamen sarjını bitirmeyin. Geri kalan ömrüne sizin yapabilecek pek de bir şeyiniz yok.

Bataryayı tam bitirmeyin ama tam da doldurmayın. %20-%90 aralığı iyidir fakat genel olarak prize takılı kullanıyoruz Gaming laptopları, geri kalanını yazılımlar hallediyor. O yüzden çok da dert etmenize gerek yok yeni nesil bir cihaz olduğu için.

Tamam hocam peki kullanmadığımız da yatarken vb. sarjda kapalı bırakmanın zararı olur mu elektrik kesintisi falan.

Tamam hocam peki kullanmadığımız da yatarken vb. sarjda kapalı bırakmanın zararı olur mu elektrik kesintisi falan.
Kullanmadığım zamanlarda da prize takılı tutuyorum bir sıkıntısını görmedim ama olur da elektrik kesintisi yaşanırsa ve kullanmaya ihtiyacım olursa diye avantajlı oluyor bataryanın her daim belli bir dolulukta olması. O yüzden çıkarmıyorum hiç.
Yaklaşık 2 senelik kullanımım ardından HWMonitor üzerinden kontrol ettiğim üzere %14 bir aşınma değeri gösteriyor.

Gece boyunca askıda bırakma kardeşim öyle ikinci bataryayı yedi şarjda kullan dolunca acden çalışır.
Tecrübelerinize istinaden doğru olabilir ve cihazdan cihaza değişiyor da olabilir, ben de dönem dönem aklıma geldikçe kullanmayı bıraktığımda çıkarıyordum şarjdan fakat şu zamanlarda bilgisayarla hep işim olduğundan çok uzun süre askıda kalmıyor zaten. O yüzden bir zararını görmedim.

Ekran görüntüsü 2021-01-13 153228.png

Lenovo dolunca AC ile çalışıyor.

Eki Görüntüle 833651

Lenovo dolunca AC ile çalışıyor.
Uzun bir zamandır laptoplarda BIOS üzerinden de değiştirilebilmek üzere belirli yüzdelere kadar şarj olduktan sonra durma özelliği var, sizin laptopunuzda da olduğu gibi. AC modu üzerinden çalışmaya başlar bu değerlere gelince. O yüzden dert etmeye hiç gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı