Laptop ses ve görüntüler donuyor

utkuozenc

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,
İki sene önce aldığım, garantisinin birkaç ay önce bittiği ve konunun altında sistem özelliklerini ekleyeceğim laptopumda meydana gelen bir sorunu paylaşacağım.
Laptopu aldığım günden beri şu videodaki ses sorunu ile karşılaşıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki kadar sık yaşanmıyor yaklaşık 10 dk da bir yaşanan bir durum. Videoda sorunu yaşayan kişi HDD ya da SSD'yi değiştirdiğini ve sorunu o şekilde çözdüğünü yazmış. Bende bunun üzerine SSD ve HDD'de bad sector taraması yaptırdım ancak bir sorun çıkmadı. Kesin bilgi almadan değiştirmemeye karar verdim. Laptopumu satın aldığımda bu sorun yüzünden format atmıştım ancak düzelmedi ve bende çok önemsemedim ve katlandım.

Son zamanlarda bu sorunun yanında birden ekranın alt kısmında yeşil beyaz renkte çizgiler oluşuyor, ekranın yarısını kaplayana kadar artarak yükseliyorlar, ekran siyaha dönüyor ve ardından eski haline geliyor. Bu durumun yaşanması yaklaşık 5-6 saniye sürüyor. Videosunu çekmeye çalıştım ama rastgele meydana geldiği için tekrar karşılaşmadım. Şimdiye kadar 3 kere başıma geldi ancak hepsi birkaç günde olduğu için endişelenmeye başladım ve konu açıp sizlere danışmaya karar verdim.

not:
-Laptopu ilk aldığımda ayrıca yüklediğim resimdeki sorunla karşılaşıyordum. Format atıp driverları güncelleyince düzeldi. Bu sorunla alakası olabilir diye paylaşmaya karar verdim.

-Monitör IPS.

-Okuduğum bölüm yüzünden bilgisayarı çok uzun süre kullanmam gerekebiliyor (5-7 saate kadar artabiliyor, açık kalma süresi 10 saati bulduğu oluyor.) hatta ekranda yaşanan problemi sadece uzun süre kullandığım zaman başıma geldiğini söyleyebilirim. Ama biraz rastgele olduğu için ona bağlamakta çok mantıklı olmayabilir.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

özellikleri:
Dell Inspiron 7577
işlemci: i7-7700HQ.
16 GB RAM.
GTX 1050 Ti.
IPS monitör.
1TB HDD.
128 GB SSD.
ekran boyutu: 15.6"

Dosya Ekleri

• PHOTO-2019-02-08-13-43-42.jpg.jpeg
    PHOTO-2019-02-08-13-43-42.jpg.jpeg
    98,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı