Laptop sıcaklığı maximum ne kadar olmalıdır?

Hocam ben crysis 3 veya gta eflc oynarken İşlemci 75 82 civarı gpu ise 75 civarı oluyor yüksek mi biraz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu çok fazla etkili değil. Laptopu temizleyin. Full ayarda bu sıcaklığa çıkması doğal.
Peki, teşekkürler. Cihazım yeni zaten sanırım temizlemeye gerek yok. Peki bu ısılar cihazın ömrünü azaltır mı ? Yani ısıdan dolayı medium ayarlara düşürmeli miyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi CPU ve GPUyu kullandığınıza bağlı olarak değiştir. CPU'da da birden fazla sensör var. Core Temperature, CPU Temperature ve Package farklı farklı şeylerdir. Ayrıca yazılımlar hatalı gösterim yapabilirler. Mesela tam şu anda Package bende 16 derece gözüküyor. Ancak ben bugüne kadar ben Core ya da CPU sıcaklıklarında anormal değerler görmedim.

Ekran kartını esas tehdit eden durum uzun süre yüksek ısılarda çalışması değil ani sıcaklık değişimleridir. Google'da BGA çatlaması diye aratabilirsin. Ama yüksek ısı hiçbir zaman istenen bir durum değildir. Ekrana giden görüntünün kesilmesi, ekran kartı driverıyla ilgili mavi ekranlar, çeşitli hata mesajları, sistemin kendini resetlemesi gibi sorunlar yaşayabilirsin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı