İşlemci de 90 üstünde değilse normal.
Size önerim işlemci Intel ise throttle stop ile undervolt yapmanız.
İşlemci sıcaklığı düşerse az da olsa ekran kartı da düşer belki.
Ben 90 derecelerde oynuyorum oyunlarımı.![]()
MSI Afterburner indirip hem uygulama üzerinden hemde oyun oynarken de anlık sıcaklıkları ve FPS'i görebilirsiniz.İşlemci sıcaklığı nereden öğrenebilirim?
Yani normal bir değer alıyorum sanırım.
Laptoplar için 80-90 arası değerler normal. Bakım yapılırsa sıcaklık stabil olarak 75-79 arasında gezer. Tabii cihazın soğutma performansı da önemli burada. Soğutma ne kadar iyise 65-70'lere kadar düşer. Sıcaklık 95-98 C'de geziyorsa cihazın bakımı gelmiştir.
MSI Afterburner indirip hem uygulama üzerinden hem de oyun oynarken de anlık sıcaklıkları ve FPS'i görebilirsiniz.
Alt Tab atıp baktığınız sıcaklıklar gerçeği yansıtmaz. MSI Afterburner gibi bir programla gerçek zamanlı olarak bakın. Muhtemelen Alt Tab attığınızda 83 derece gözüküyorsa normalde 90 dereceyi geçiyor olabilir oyun sırasında.
Evet çok fazla.Tamamdır teşekkürler.
İndirip onu da kontrol edip göndereceğim değerleri.
MSI Afterburner ile değerlere baktım ve dediğiniz gibi 95 ile 99 derece arasında gösteriyor sanırım bu değer çok fazla değil mi?
Laptopun altı hava alıyor mu? ve laptopun markasını öğrenebilir miyiz.Merhaba 1 saat kadar Ark oynadım fanlar Max'da ve değerler şu şekilde sizce bu normal mi yoksa çok mu sıcak termal macun yeni değişti.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.