Laptop soğutucu bilgisayarı bozar mı?

BerkehanYavas

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde 2017-2018 model HP Gaming (zamaninda) laptop var. Yillardir hiç bakim gormedi. Yarin bakima goturecegim pil macun fan sorunlu ne varsa degistirtecegim. Buraya kadar sorun yok ancak sonrasi benim kafami kurcaliyor. Acaba laptopun altina bir adet sogutucu alsam mi? Bir yerde okuduguma gore kasa icindeki hava akimini bozdugu icin ariza cikartabilecegi soyleniyordu. Vakumlu hava sogutucu mu tercih etsem? Bilgisi olan var mi? Bana kesin sonuç lazim rica ederim varsayimla gelmeyin. Teşekkürler iyi sosyaller.

Şahsen ben 2 tane soğutucu kullandım ve öyle hava akışını bozup bozmadığını görmedim, duymadım kimseden de. Eğer öyleyse neden notebook soğutucusu satılıyor? Vakumlu soğutucu satılsın değil mi?
Kısacası zannetmiyorum zarar vereceğini. Ama içiniz rahat edecekse başkalarına sorabilirsiniz özellikle bilgisayar mühendisi birine.

Merhaba arkadaşlar. Elimde 2017-2018 model HP Gaming (zamaninda) laptop var. Yillardir hiç bakim gormedi. Yarin bakima goturecegim pil macun fan sorunlu ne varsa degistirtecegim. Buraya kadar sorun yok ancak sonrasi benim kafami kurcaliyor. Acaba laptopun altina bir adet sogutucu alsam mi? Bir yerde okuduguma gore kasa icindeki hava akimini bozdugu icin ariza cikartabilecegi soyleniyordu. Vakumlu hava sogutucu mu tercih etsem? Bilgisi olan var mi? Bana kesin sonuç lazim rica ederim varsayimla gelmeyin. Teşekkürler iyi sosyaller.

Tam tersine vakumlu soğutucu bozabilir ben sadece yazın sıcak günlerde kullanıyorum o yüzden. Normal soğutucular bozmaz.

Eski Dell laptop soğutucusuz çalışmayacak kadar sıcak çalışıyor, aldığım günden beri böyle. Kendi fanı neredeyse hiç çalışmıyor o yüzden soğutucu hep açık. Tek sorunu içeriye toz üflemesi. O laptopun altında fazla açıklık olmadığı için sorun olmuyor ama altı fazla açık olan laptoplarda soğutucu kullanınca daha çabuk tozlanma oluyor.

Merhaba arkadaşlar. Elimde 2017-2018 model HP Gaming (zamaninda) laptop var. Yillardir hiç bakim gormedi. Yarin bakima goturecegim pil macun fan sorunlu ne varsa degistirtecegim. Buraya kadar sorun yok ancak sonrasi benim kafami kurcaliyor. Acaba laptopun altina bir adet sogutucu alsam mi? Bir yerde okuduguma gore kasa icindeki hava akimini bozdugu icin ariza cikartabilecegi soyleniyordu. Vakumlu hava sogutucu mu tercih etsem? Bilgisi olan var mi? Bana kesin sonuç lazim rica ederim varsayimla gelmeyin. Teşekkürler iyi Sosyaller.

Laptop altı fana gerek yok. Altını biraz havada kalacak şekilde kullanırsanız gayet serin çalışır. Ayrıca altına fan koyup bozulana rastlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı