Laptop soğutucuları bilgisayara zarar verir?

AageonTargaryen

Hectopat
Makaleler
1
Yer
KALDRADYA
Daha fazla  
Meslek
Civil Engineer
Öncelikle açtığım konu saçma veya komik gelebilir bilmediğim için soruyorum. Kendi laptopum için bir tane soğutucu almayı düşünüyorum fakat herhangi bir zararı olur mu bilmiyorum. USB'den çektiği güç zarar verir mi veya fanlarına zarar verir mi şeklinde aklıma birkaç şey takıldı. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

(Laptop altına petek ızgara şeklinde boşluklar bulunuyor)

Aslında zararı yoktur ama çok küçükte olsa performans kaybı yaşatır bilgisayara.
USB takıldığı için 5V çekicektir bu da performans kaybına ufakta olsa zararı vardır.

Çok gereksiz, para tuzağı. Hiç bir işe yaramadığı gibi ancak makinenizin daha çok tozlanmasına sebep olur.
Aslında zararı yoktur ama çok küçükte olsa performans kaybı yaşatır bilgisayara.
USB takıldığı için 5V çekicektir bu da performans kaybına ufakta olsa zararı vardır.
Yok hocam öyle bir şey. USB portlarının güç beslemeleri anakart üzerinde CPU ve GPU hattından bağımsızdır.

Faydasız nasıl anlamadım. Laptop için soğutucu kullanan birisiyim bariz şekilde fark ediyor soğutucu takılı değilken (macunlar yeni, fanlar temizlenmiş durumda) oyunlarda ısınmadan dolayı kapanıyor. Eski bir cihaz fark eder mi bilmiyorum da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı