Laptop soğutucuları işe yarıyor mu?

Bazen insanlarda görüyorum, laptopların altına soğutucu bir tabaka koyuyorlar, anlamadığım şey şu: Bu cihazların güç beslemesi aynı laptopun USB girişinden yapılıyor. Hayır yani laptopun USB girişinden ne kadar güçlü bir güç beslemesi yapılabilir ki? Aklım almıyor.

Bu cihazı kullanan kişiler aramızda varsa açıklasın, gerçekten işe yarıyor mu?

Şahsen sıfır bir laptop aldım R5 3500U işlemcisi var işlemci kendi fanı ile 85-86 ya kadar çıkıyor tam yükte, soğutucu fan aldım 4 fanlı model derecelerde pek bir oynama göremedim açıkçası bir de belli bir süreden sonra o soğutucu fan uçak motoru gibi çalışıyor bilginize alacaksanız eğer kaliteli güzel bir şey almanızı tavsiye ederim.

Amper değerleri düşük RPM değerleri çok yüksek olmayan fanlar bunlar. Notebook USB'leri besleyebiliyor ortada anormal bir durum yok yani.

Isınmaya etkisi olarak da notebookların %99'u alttan serin hava alır arkadan ve yandan sıcak hava verir bu soğutuculardaki amaç alttan verilen hava miktarını artırmak.

Laptopun alt kapağı çıkarsa bayağı fark eder.

Uçak pervanesi çalıştırmıyorsunuz. 5V fazlasıyla yeterli o boyutta fanları döndürmek için.

Pek bir etkisi yok. 5 derece belki.

Ben eski bozuk TV kumandası koyuyorum 1-1.5 parmak yükseltiyorum yeterli oluyor ki altına bir şey koymayınca da bir şey olmuyor ısı olayında.

Kasanın içindeki fanları engelliyor, uzun sürede zararlı demişlerdi. Bu arada laptoplarda bence gerekli değil arka tarafına birşey koy laptopun az havaya kalksın yeterli oluyor.

Hocam bende de Forza açtığımda eğer cihazı performans moduna alırsam işlemci ortalama 87, ekran kartı 75 derece oluyordu gerekir mi diye bakıyordum da sanırım gerekmiyormuş. Teşekkürler.

Kasanın içindeki fanları engelliyor, uzun sürede zararlı demişlerdi. Bu arada laptoplarda bence gerekli değil arka tarafına birşey koy laptopun az havaya kalksın yeterli oluyor.
Laptopta üç tane ızgara var. 2 tanesi arkada, bir tanesi sağda. Hepsinin önü açık, yine de sorun olur mu?

Fazla bir fayda sağlamaz, 5 derece falan fark eder anca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…