Laptop soğutucusu sıcaklık düşürür mü?

ÖmerKu

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2020
Mesajlar
3.773
Makaleler
3
Çözümler
6
Elimde Casper G870 var ve Zalman 3000 soğutucu siparişi verdim ama iptal ettim bu yorumu görünce. Fiyatı uygun bir ürün olmayınca insan güvenemiyor.

Ekran görüntüsü 2024-04-18 223038.png


Fiyatı 1300 ile 1500 TL arası, alternatif önerisi olanları da bakabilirim ama yorumu görünce çekinmedim değil.
 
Soğutucu kaliteli midir falan bilmiyorum. Soğutucu önerim de yok ama tek bir yorum yüzünden şüpheye düşmek mantıklı değil. İyice araştırıp bu ürün hakkinda daha fazla böyle şikayet var mı diye bakmak lazım. Ne kadar dandik olsa bile 1-2 derece düşürür diye düşünüyorum. Hiç etki etmemesi pek mümkün gelmedi bana.
 
Termal macun yenile, fanları temizle ve sonra da 2 adet sözlük tarzı kitap alarak bilgisayarın altına koy aynı etkiyi yapar. Belki 2-3 derece daha sıcak olur.
 
Kaliteli bir laptop soğutucusu çok iş görür ben laptop kullanırken malum aşırı ısınan Casper cihazım için bir soğutucu almıştım çok iyi ekmeğini yedim. Şimdi hatırlamıyorum modelini falan ama biraz araştırma ile iyi ürünler bulunabilir.
 
Bende çok daha ucuz, 4 fanlı Dexim var, 2 yıl önce BİM'den 100 liraya almıştım, oyun vs açmadan önce bu fanı çalıştırıp laptopu soğutup oyuna öyle girersem birkaç derece fark ediyor. Normalde yarım saatte sıcaklıktan drop yiyecekken soğutucuyla 1 saatte ya drop yiyor ya da ucu ucuna kurtarıyor. Ama standı açıp dik kullanmak işe yarıyor, düz yerdeyken hava alamadığı için işe yaramıyor. Oyunun ortasındayken, laptop ısınmışken de açmak pek işe yaramıyor, en iyisi oynamadan birkaç dk önce açmak, öyle yapınca gerçekten fark oluyor. Bence biraz araştırın, çok fark yoksa Dexim gibi daha orta hallilerini alın, 2 yıldır gayet memnunum ben.
 
Soğutucu kaliteli midir falan bilmiyorum. Soğutucu önerim de yok ama tek bir yorum yüzünden şüpheye düşmek mantıklı değil. İyice araştırıp bu ürün hakkinda daha fazla böyle şikayet var mı diye bakmak lazım. Ne kadar dandik olsa bile 1-2 derece düşürür diye düşünüyorum. Hiç etki etmemesi pek mümkün gelmedi bana.
Bana da öyle geliyor, Zalman soğutucu araştırdığıma göre kaliteli ancak risk mi aldım acaba diyordum kendi kendime. Araştırmakta fayda varmış gerçekten. Neyse para iadesi 14 gün içinde olur o zamana kadar araştırmak için bol bol vaktim olur. Emin bir şekilde ve daha rahat tekrar bir şeyler satın alırım. Kargoyu veren yerde çok yakın olduğundan maksimum 2 saat gündüz verseydim siparişi şu an elimdeydi. Bu konuyu açmazdım yani. 😂

Vakumlular ise yarıyor bunlardan ziyade, alacaksan dedigim modellerden al.
Konunuzu aradım ama bulamadım isimlerini söyler misiniz rica etsem ?
 
Son düzenleme:
Ucuz hazır soğutucuların cihazı kaldırmaktan başka bir işe yaradığını düşünmüyorum. "ama" kendi soğutucunuzu benim gibi kendiniz yaparsanız emin olun ciddi sıcaklık düşüşü yaşayabilirsiniz. Örnek olarak BF1 de kendi yaptığım fanı açmadan cihaz uzun vaade de 85 dereceleri görürken fanı açıp uzun süre oynadığımda 72 73 dereceleri geçmiyor.

Ayrıca kendi soğutucunuzu kendiniz yaparsanız fanın konumunu cihazınızın deliklerine, işlemcinin konumuna göre ayarlayabileceğinizden çok daha verimli olur.
Fotoğraf:

1713470054513.png
 

Geri
Yukarı