Fuat genç
Centipat
İyi günler. 6 ay önce Gaming laptop satın aldım şu ana kadar hiç içini açmadım. İlk zamanlarda hiçbir sorun yoktu, fakat son 1 aydır sol fana yaklaşıp kulağımı dayayınca notebook soğutucularındaki fanların çıkardığı motor sesi gibi bir ses duyuyorum. Nasıl tarif edeceğimi bilemedim fakat öyle çok büyük bir ses değil bazıları traktör sesi gibi benzetmeler yapıyor. Videolar izledim fakat alakası yok, sadece kulağımı dayayınca duyuyorum. Fakat bu ses sağ fanda yok, solda var ve fan RPM'i arttıkça bu ses duyulmaya başlıyor (kulağımı yaklaştırınca). Ayrıca fan Turbo'dayken laptopu sağa sola oynatınca belirttiğim ses anlık olarak artıyor ve dışarıdan duyulur hale geliyor. Fazla tozlandığını ya da sol fanın vidasının çok ufak gevşediğini düşünüyorum. Biraz fazla takıyor da olabilirim. Siz ne düşünüyorsunuz? Ses kaydına almayı denedim fakat fanın rüzgar sesi bahsettiğim sesi bastırdığı için duyulmuyor. MSI Afterburner ile sıcaklıkları da kontrol ediyorum, bir sorun yok. Laptopum: Monster Abra A5 v15.7.3