Laptop sürekli şarj takılı kullanılırsa ömrünü kısaltır mı?

Bazı laptopların böyle özellikleri var.

2 yıllık laptop kullanıcısıyım böyle bir şey görmedim şu an Victus 15 kullanıyorum varsa böyle bir şey yapalım ama benim bildiğim 100 olunca laptop bataryadan değil prizden alıyor gücü.

Kullandığınız bilgisayar markası nedir acaba? Onun uygulamalarında öyle bir özellik olabilir.

Victus 15fa**** gibi bir şey.

2 yıllık laptop kullanıcısıyım böyle bir şey görmedim şu an Victus 15 kullanıyorum varsa böyle bir şey yapalım ama benim bildiğim 100 olunca laptop bataryadan değil prizden alıyor gücü.

Victus 15fa**** gibi bir şey.
Aslında laptop özelliği derken yazılımsal bir şey. Bir ASUS laptopta My ASUS yazılımında batarya koruma modu diye bir özellik vardı. Şarj %80 üzerine çıkınca şarjı kesiyor. Diğer arkadaşlar da söylemişler sanırım bu işi yapan başka yazılımlar da var.

Aslında laptop özelliği derken yazılımsal bir şey. Bir ASUS laptopta my ASUS yazılımında batarya koruma modu diye bir özellik vardı. Şarj %80 üzerine çıkınca şarjı kesiyor. Diğer arkadaşlar da söylemişler sanırım bu işi yapan başka yazılımlar da var.

HP Victus kullandığım için ASUS'un yazılımını bilmiyordum program önerir misin?

Hocam BIOS'a flan sokup işlem yaptırıyor hiç gerek yok ya bilmediğimden %100 ve %80 kullanım farkı nedir neyi önlüyorcam
Ya hocam aslında bir sürü insan %100'e kadar şarj ediyor ve öyle aman aman problem çıkartan bir sıkıntı da yaşamıyorlar. Bunlar çok uzun vadede sıkıntı çıkarmaya başlar. Hatta ve hatta eminim ki çoğu firma da bunun için bir koruma da sağlıyordur. Zaten laptoplar farkındaysanız bataryasız da çalışan aygıtlar. Telefon o konuda daha riskli.

Ya hocam aslında bir sürü insan %100'e kadar şarj ediyor ve öyle aman aman problem çıkartan bir sıkıntı da yaşamıyorlar. Bunlar çok uzun vadede sıkıntı çıkarmaya başlar. Hatta ve hatta eminim ki çoğu firma da bunun için bir koruma da sağlıyordur. Zaten laptoplar farkındaysanız bataryasız da çalışan aygıtlar. Telefon o konuda daha riskli.

Evet hocam bildiğimiz yoldan devam😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı