Laptop takılan mikrofonu kullanmıyor

Ayggtr

Hectopat
Merhabalar öncelikle. Bilgisayarım Acer. Yeni aldım. Laptoba kulaklık taktığım zaman ses geliyor. Ama mikrofon olarak laptop mikrofonu kullanıyor. Driver sildim yükledim. Çözüm yok. Kulaklık sağlam. Çözümü nedir?

15838605470993324643003271516087.jpg

15838605566284381486082721630118.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı bilgisayarlarda tek jak girişi varken bazılarında çift giriş vardır. Sizin kasanızda hangisi mevcut? Ne tür bir kulaklık ile deniyorsunuz? Başka bir mikrofonlu kulaklık ile deneyebilirseniz daha sağlıklı olur.

Arkadaşlar fotoğraf attım, devre dışı aygıtlar gözüküyor ve tek jack var. Kulaklık ile alakası yok diye özellikle belirttim. Denendi hepsi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayggtr kulaklığın sağlam olduğunu belirtmişsiniz fakat, bunu yazmamın nedeni ne tür bir kulaklık kullandığınızı sormaktı. Tek jak girişi olduğuna göre ya bir aparat yardımıyla çift soketli kulaklığınızı kullanıyorsunuz ya da direkt olarak telefonlardaki gibi tek girişli bir kulaklık kullanıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

Eski cihazlarda kulaklık girişine bir şey takıldığında onu ses denetimi ayarlarında görebiliyorduk fakat artık ayrı bir bağlantı olarak gösterilmiyor, bu anakarta özgü bir olay da olabilir. Bende de aynı şekilde tek giriş var. Telefonumun kulaklığını taktığımda ses kulaklıktan geliyor ve kulaklığın mikrofonu çalışmasına rağmen ekran görüntüsünde gösterdiğiniz yerde herhangi bir değişiklik, ekleme veya çıkarma olmuyor. Bunu bilgisayarın mikrofonuna veya kulaklığın mikrofonuna tıklatarak test edebiliyorum.

@Ayggtr kulaklığın sağlam olduğunu belirtmişsiniz fakat, bunu yazmamın nedeni ne tür bir kulaklık kullandığınızı sormaktı. Tek jak girişi olduğuna göre ya bir aparat yardımıyla çift soketli kulaklığınızı kullanıyorsunuz ya da direkt olarak telefonlardaki gibi tek girişli bir kulaklık kullanıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

Eski cihazlarda kulaklık girişine bir şey takıldığında onu ses denetimi ayarlarında görebiliyorduk fakat artık ayrı bir bağlantı olarak gösterilmiyor, bu anakarta özgü bir olay da olabilir. Bende de aynı şekilde tek giriş var. Telefonumun kulaklığını taktığımda ses kulaklıktan geliyor ve kulaklığın mikrofonu çalışmasına rağmen ekran görüntüsünde gösterdiğiniz yerde herhangi bir değişiklik, ekleme veya çıkarma olmuyor. Bunu bilgisayarın mikrofonuna veya kulaklığın mikrofonuna tıklatarak test edebiliyorum.

Bilgisayar eski değil ki yeni aldım sorun hala var hem kulaklık mikrofonu hem de laptopun mikrofonunu kullanıyor çözüm bulamadım driver vs her şeyi denedim belki de ben yanlış yapıyorum A315-41G kodlu bir laptop.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı