Laptop tek fanlı çalışsa ne olur?

asetilkoa

Kilopat
Katılım
27 Ocak 2017
Mesajlar
75
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
HP Omen laptopumun bir fanından mekanik bir ses geliyor ve kütüphanedeyken çok sorun yaşıyorum. Bu yüzden o fanın kablosunu çıkardım. Şuan tek fan çalışıyor. Şuanlık sorunsuz bir şekilde açtım. Bu şekilde kullanmamın nasıl bir zararı olur?
 
HP Omen laptopumun bir fanından mekanik bir ses geliyor ve kütüphanedeyken çok sorun yaşıyorum. Bu yüzden o fanın kablosunu çıkardım. Şu an tek fan çalışıyor. Şu anlık sorunsuz bir şekilde açtım. Bu şekilde kullanmamın nasıl bir zararı olur?

Bilgisayar yeterli şekilde soğutulmazsa ileride ısınma sorunu çıkar bu da bilgisayarınızın ömrünü kısaltır benim önerim iyi bir soğutucu almanız.
 
Laptoplarda genelde bir fan sadece işlemci için diğer fan hem işlemci hem ekran kartını soğutmak için çalışıyor. Hangi fanın kablosunu çıkardığınıza göre aşırı yükte hem işlemci hem ekran kartı veya sadece işlemci zarar görebilir. Ama aşırı yük yoksa bir zararı olacağını sanmıyorum. Yine de sıcaklık değerlerini takip edin.
 
Kısa vadede oyunları oynarken ısınmadan dolayı kasma yapabilir. Daha kısa sürede ısınır, tozlanır ve uzun vadede bilgisayarın ömrünü kısaltır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı