Çözüldü Laptop temizlemekten korkuyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
20 Temmuz 2019
Mesajlar
2.844
Makaleler
1
Çözümler
12
Arkadaşlar hepinize iyi forumlar. Ben ocak-Şubat gibi laptopuma termal macun ve detaylı temizlik yaptırdım (mahalle bilgisayarcısına) bilgisayarı aldım eve getirdim ilk önce baktım eksik bir şey var mı 4 GB RAM ortada yok açtım arkasını 1 tane RAM var 4+4 kullanıyorum hemen aldım bilgisayarı götürdüm adam unuttum falan diyor neyse birkaç gün bilgisayarı kullanırken bir anda PC HDD'yi görmüyordu yine götürdüm adam bu sefer bu HDD'yi tutan parçayı takmayı unutmuş. Aradan biraz zaman geçti bilgisayar kapanmaya başladı ekran kartım 60-70 derecede geziyor oyundayken ama işlemcim 100 derece sabit çalışıyordu yani adam ekran kartına termal macun sürmüş fakat işlemciye sürmemiş bende illallah ettim bilgisayarcıya bundan sonra kendim her şeyi halletmeye karar verdim fakat biraz korkuyorum daha önce de hiç böyle bir şey yapmadım işlemcideki termal macunu değiştireceğim kendim yapabileceğim bir şey midir? Kendime güveniyorum ama korkuyorumda internetten birkaç video izledim biraz kolay geldi sizce değiştirebilir miyim?
 
Laptop'unuz modelini yazarak söküm videolarını bulabilirsiniz. Bilgisayar parçalarına insan dışı davranmadığınız sürecek kırılacak bozulacak parçalar değil. Bir kaç gün önce laptop'umu sökmüştüm geri taktığımda HDD görünmüyordu. Sonra HDD kablosunu tam oturtmadığım aklıma geldi söktüm tamamen yerleştirdim ve HDD geri geldi minik şeylere dikkat edin. Biraz önce dediğim gibi.
 
Onun biz değil sen bilirsin. Yapacak olan sensin. Ama yapmakta bir şey yok.

Hocam laptop 12 yıllık eski tip kasası var. Biraz değişik açabiliyorum içini.
Laptop'unuz modelini yazarak söküm videolarını bulabilirsiniz. Bilgisayar parçalarına insan dışı davranmadığınız sürecek kırılacak bozulacak parçalar değil. Birkaç gün önce Laptop'umu sökmüştüm geri taktığımda HDD görünmüyordu. Sonra HDD kablosunu tam oturtmadığım aklıma geldi söktüm tamamen yerleştirdim ve HDD geri geldi minik şeylere dikkat edin. Biraz önce dediğim gibi.

Hocam modeli Toshiba qosmio X500 internetten baktım ama bulamadım.
 
Daha geçen hafta bende değiştirdim aşırı basit bir işlem korkcak hiçbir şey yok emin ol. Videoyu yavaşca izleyip video ile yaparsan ve vidaları kaselere ayırarak koyarsan sorun yaşmazsın.
 
Daha geçen hafta bende değiştirdim aşırı basit bir işlem korkcak hiçbir şey yok emin ol. Videoyu yavaşca izleyip video ile yaparsan ve vidaları kaselere ayırarak koyarsan sorun yaşmazsın.

Hocam sıkıntı orada işte bilgisayarın kasasını biraz değişik açıyorum içini açabilmem için klavyesini falan çıkarmam lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kolay gelsin. 😊
Teşekkürler hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı