Laptop temizlerken sorun çıkar mı?

cheworter

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Daha önceden laptopum çok yavaş olduğu için format attırmıştım. Biraz hızlanmıştı ama hâlâ yavaştı. Tam anlamıyorum ama galiba içi tozlandı. Kendim arka kapağını çıkarıp temizlersem bir sorun çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımdan anlıyorsanız sorun çıkmaz. Gücü kesin, bataryayı çıkarın. Güç tuşuna basıp statik elektriğin boşalmasını sağlayın. Ardından mıknatıs uçlu tornavida varsa vidaları açıp fanı fırça yardımıyla temizleyin. Anlıyorsanız eğer termal macun da sürebilirsiniz. Anlamıyorsanız eğer aynı model en azından aynı kasaya sahip ürünlerin nasıl açıldığına dair YouTube üzerinde video bulabilirsiniz.

Edit: Garantisi devam ediyorsa servisle görüşüp onlara yaptırın bakım işini.

Merhabalar. Daha önceden laptopum çok yavaş olduğu için format attırmıştım. Biraz hızlanmıştı ama hâlâ yavaştı. Tam anlamıyorum ama galiba içi tozlandı. Kendim arka kapağını çıkarıp temizlersem bir sorun çıkar mı?
Sorun olmaz.Sadece şunları yapın ama.Arkasını açın eğik bir şekilde tutup üfleyin önce uygun bir yerde.Daha sonra kuru sert olmayan bir bezle parçaların üstünü hafifçe temizleyebilirsiniz.

Donanımdan anlıyorsanız sorun çıkmaz. Gücü kesin, bataryayı çıkarın. Güç tuşuna basıp statik elektriğin boşalmasını sağlayın. Ardından mıknatıs uçlu tornavida varsa vidaları açıp fanı fırça yardımıyla temizleyin. Anlıyorsanız eğer termal macun da sürebilirsiniz. Anlamıyorsanız eğer aynı model en azından aynı kasaya sahip ürünlerin nasıl açıldığına dair YouTube üzerinde video bulabilirsiniz.
Batarya çıkabilecek bir yerde değil. Oda kapağın altında.

O halde kapağı söktükten sonra ilk başta dikkatli biçimde bataryayı sökün. Ardından güç tuşuna basın. (Yanlışlıkla bir yere dokunduğunuzda statik elektrik nedeniyle sorun yaşamayın.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı